G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

Türk Yardım Çalışanı Mogadişu’da Hayatını Kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mogadişu, Somali’nin başkenti, insani yardım çalışmalarının yapıldığı bir bölgedir. Verenel Derneği’nin Somali’deki temsilcisi olan Türk vatandaşı Abdurrahim Yörük, yardım çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasındadır. Saldırı esnasında Verenel Derneği çalışanlarını taşıyan aracın kampa girişi sırasında patlama meydana gelmiştir. Bu patlamada Yörük ve bir Somali vatandaşı ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştır.

Soruşturma devam etmekte olup saldırının terör örgütü Eş-Şebab tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği tahmin edilmektedir. Somali’de insani yardım faaliyetlerinde bulunan yardım görevlileri, Verenel Derneği’nin çalışanları tarafından taşınmaktadır. Ancak yol kenarına yerleştirilen patlayıcı madde, aracın geçişi sırasında infilak etmiş ve yolculardan Abdurrahim Yörük ile bir Somalili hayatını kaybetmiştir.

Yardım çalışmaları yürüten diğer bir kuruluş, Safa Vakfı temsilcisi Rıdvan Yılmaz, saldırı anını şu şekilde anlatmıştır: “Mülteci kampında yardım faaliyeti sürdürürken diğer aracımızın patlamasıyla karşılaştık.” Somali’deki bu acı olay, yardım çalışmalarının ne denli riskli bir ortamda yürütüldüğünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Verenel Derneği çalışanları, insani yardım faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Somali’ye gönderilmekte ve bu zorlu görevlerini yerine getirirken hayatlarını riske atmaktadır. Türk vatandaşı Abdurrahim Yörük’ün de bu yardım çalışmaları sırasında hayatını kaybetmesi, uluslararası toplumun acil eylem çağrılarına neden olmuştur. Mogadişu’da gerçekleşen patlamada ölen ve yaralananların sayısı, yardım çalışanlarının zorlu durumu ve Eş-Şebab gibi terör örgütlerinin faaliyetleri, Somali’de insani yardım faaliyetlerinin ne kadar kritik bir görev olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Yardım Çalışanı Mogadişu’da Hayatını Kaybetti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!