G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

Dışişleri Bakanı Baerbock’tan Kritik Uyarı: Ukrayna’ya Destek Şart!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı için Brüksel’de bulunduğu sırada Ukrayna’ya verilen desteğin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Baerbock’a göre, Ukrayna’nın kendini savunamaması durumunda Rus ordusunun Avrupa ve NATO sınırlarına doğru ilerleyebileceği bir risk mevcut. Bu durumun, Almanya ve AB’nin merkezi Brüksel’den sadece 8 saat mesafede olmasıyla ciddi bir tehdit oluşturabileceğini belirtti.

Baerbock’a göre, Ukrayna’nın özgürlüğünü koruyamaması durumunda savaşın Berlin ve Brüksel’e kadar ulaşabileceği açık bir tehlikedir. Bu nedenle Ukrayna’ya verilen desteğin arttırılması, özellikle NATO’nun 75. yıl dönümünde, sadece bir savunma ittifakı olmanın ötesinde özgürlüğü ve barışı koruyan bir ittifak olmanın da önemli olduğunu vurguladı.

Rusya’nın Avrupa’ya karşı yürüttüğü hibrit savaşın Moldova ve Baltık ülkelerini etkilediğini dile getiren Baerbock, geçmişte Almanya’ya da yapılan dezenformasyon ve siber saldırıların arttığını belirtti. Bu durumun tüm NATO ülkelerini etkilediğini ve her seviyede hibrit savaşa karşı tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. Bu önlemlerin aynı zamanda dezenformasyon ve siber saldırılara karşı alınması gerektiğini belirtti.

Baerbock, NATO’nun sadece güvenlik ve barış için değil, aynı zamanda demokrasi için de en iyi koruyucu kalkan olduğunu ifade etti. Bu nedenle, NATO ülkelerinin birlik içinde hareket etmesi ve Ukrayna’ya verilen desteğin arttırılması gerektiğini belirtti. Baerbock’un açıklamaları, Avrupa’da endişe yaratan Rusya’nın genişleme politikalarına karşı bir uyarı niteliği taşıyor.

Sonuç olarak, Baerbock’un Ukrayna’ya verilen desteğin devam etmesi gerektiği yönündeki açıklamaları, NATO’nun üye ülkelerinin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini ve Rusya’nın hibrit savaşlarına karşı tedbirler alınması gerektiğini vurguluyor. Bu durum, Avrupa ve NATO’nun güvenliği açısından oldukça önemli bir konuyu gündeme getiriyor ve Batılı ülkelerin Ukrayna’ya desteğinin devam etmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Baerbock’tan Kritik Uyarı: Ukrayna’ya Destek Şart!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!