G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO36,97
CNY4,81
GBP44,48
EURO/USD1,08
BIST8.752,62
Petrol75,45
GR. ALTIN3.035,63
BTC2.291.293,54

AK Parti’nin Denizli’deki Yönetimi Son Buldu: CHP’li Başkanın İlk İcraatı Şaşırttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları açıklandı ve AK Parti, Türkiye genelinde birinci parti ünvanını CHP’ye kaptırdı. AK Parti yüzde 35,49 oy alırken CHP ise yüzde 37,47 oy oranına ulaştı.

Denizli’de 2004 yılında Nihat Zeybekci’nin başkan seçilmesiyle başlayan AK Parti dönemi 2024 yerel seçimleriyle sona erdi. 2004 ve 2009’da Nihat Zeybekci, 2014 ve 2019’da ise Osman Zolan AK Parti adayı olarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti.

Denizli’de CHP’nin adayı olan Bülent Nuri Çavuşoğlu, yüzde 48,12 oy alarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Çavuşoğlu’nun seçilmesiyle ilk icraatı da belli oldu. Yeni yönetim, mazbatayı almadan 6 Nisan’da planlanan Eşref Ziya Terzi konserini iptal etti.

Sanatçı Eşref Ziya Terzi ise konserin iptal edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Terzi, “Denizli Konserimiz İptal edilmiştir. Dinleyicilerimize duyurulur” ifadelerini kullandı. CHP’li belediyenin önceden planlanan konseri iptal etmesi sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Haber kaynağı olarak Haber7’nin paylaştığı bilgiler doğrultusunda, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları ve Denizli’deki belediye başkanlığı seçiminin ardından yaşanan konser iptali olayı gündeme oturdu. Eşref Ziya Terzi’nin planlanan konserinin iptal edilmesi, siyasi değişimin etkilerini ve sanatın siyasetle olan ilişkisini bir kez daha gündeme getirdi. Eşref Ziya Terzi’nin duyurusu üzerine hayranları ve konserseverler arasında bir hayal kırıklığı ve tartışma yaşanırken, yeni belediye yönetiminin kültürel etkinliklere yaklaşımı da eleştirilere yol açtı. Gelişmelerin ardından, Denizli’de siyasi ve kültürel atmosferde yeni bir dönemin başladığı ve bu dönemin nasıl şekilleneceği merak konusu haline geldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti’nin Denizli’deki Yönetimi Son Buldu: CHP’li Başkanın İlk İcraatı Şaşırttı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!