G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,10
CNY4,81
GBP44,53
EURO/USD1,08
BIST8.863,66
Petrol76,37
GR. ALTIN3.013,49
BTC2.296.677,47

Masquerade Club Faciası: İstanbul’da 29 Kişi Hayatını Kaybetti! Detaylar Ortaya Çıktı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un popüler eğlence mekanlarından biri olan Masquerade Club’ta geçtiğimiz günlerde korkunç bir olay meydana geldi. Gayrettepe’deki Yıldız Posta Caddesi Gündoğdu Sokak’ta bulunan 60 daireli, 12 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katlarında bulunan mekan, tadilat sırasında oksijen tüpünün patlaması sonucu yangın çıktı. Yangın hızla yayılarak gece kulübünün kapısını kapatınca içeride bulunanların faciaya kurban gitmesine sebep oldu. Yangın söndürüldükten sonra içeri girildiğinde 29 kişinin hayatını kaybettiği görüldü.

Olay yerinde inceleme yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangınla ilgili ayrıntılı bilgi verdi. İmamoğlu, gece kulübündeki tadilatın kaçak bir müdahale olduğunu belirterek, belediyeye herhangi bir müracaat yapılmadığını ifade etti. Başkan İmamoğlu, yangına 12.54’te müdahale edildiğini ve 106 personel ile 37 araçla sürecin yönetildiğini aktardı. Ayrıca içeride yapılan tadilatla ilgili herhangi bir başvurunun olmadığını vurgulayarak kaçak bir müdahalenin gerçekleştiğini belirtti.

Gece kulübüne ait detaylı bilgilere ulaşan Haber7, Masquerade Club’ın 1987 yılında İBB’den ruhsat aldığını öğrendi. 20 yıl sonra ruhsatın yenilendiği ve 2018’de ise işyerinin ‘Diskotek’ olarak hizmet verdiği bilgisi elde edildi. Mekanın hüviyetinin değiştirilmesiyle sorumluluk Beşiktaş Belediyesi’ne geçti ve gece kulübüne yeni bir ruhsat verildi. 2006’da yapılan ruhsat yenileme işlemleri sırasında itfaiye raporunun olduğu bilgisi gündeme gelirken, 2018’deki hüviyet değişikliği sonrası itfaiye raporunun olup olmadığı belirsizliğini koruyor.

Facia ile ilgili ortaya çıkan bilgilerin ardından akıllarda birçok soru işareti belirdi. 2018’deki hüviyet değişikliği esnasında Beşiktaş Belediyesi’nin itfaiye raporunu gözden geçirip geçirmediği ve sorumluluğunun farkında olup olmadığı gibi konuların aydınlatılması gerekiyor. Maalesef 29 kişinin hayatını kaybettiği bu acı olayın detayları ve sorumlu tarafların hesap vermesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Masquerade Club Faciası: İstanbul’da 29 Kişi Hayatını Kaybetti! Detaylar Ortaya Çıktı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!