G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Gaziosmanpaşa’da Tansiyon Yükseliyor: Oylar Tekrar Sayılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde, AKP’nin itirazları sonucunda seçimde kullanılan tüm oyların yeniden sayılması kararı alındı. CHP’nin adayı Hakan Bahçetepe, 107.636 oy alarak yüzde 40,45 oy oranına ulaşırken, AKP’nin adayı Hasan Tahsin Usta ise 106.757 oy alarak yüzde 40,12’lik oy oranına ulaştı. İki aday arasındaki oy farkı binin altında.

Bu gelişmeyi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. İmamoğlu, AKP’nin talebi üzerine Gaziosmanpaşa’da oyların yeniden sayılacağını açıklarken, CHP’nin Ümraniye için yaptığı talebin reddedildiğini belirtti. İmamoğlu, iktidarın demokratik süreçleri mertçe yönetmediğini, Gaziosmanpaşa’da CHP’nin kazandığı ilçede yapılan baskılar nedeniyle tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildiğini söyledi. Aynı talebin Ümraniye için reddedilmesini eleştiren İmamoğlu, demokrasiye ve mertliğe uymayan bu tutumu kınadı.

Ümraniye’de CHP’nin itirazının reddedilmesine tepki gösteren CHP’nin adayı Aykut Erdoğdu, sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirdi. İlçe seçim kurulunun itirazlarını reddetmesi üzerine Erdoğdu, durumu İl Seçim Kurulu’na taşıyacaklarını açıkladı. Erdoğdu, Ümraniye ilçesinde oyların yeniden sayılmayacağını, ancak Gaziosmanpaşa ilçesinde AKP’nin itirazının kabul edildiğini ve oyların tekrar sayılacağını belirtti. Bu durumu büyük bir haksızlık olarak değerlendiren Erdoğdu, Adaletin sağlanması için il seçim kuruluna başvuracaklarını ifade etti.

Gaziosmanpaşa ilçesindeki oyların yeniden sayılması kararı, üzerinde tartışmaların sürdüğü gelişmelerden biri oldu. İlçede yaşanan bu süreç, seçim sonuçlarının ve demokratik sürecin nasıl yönetildiği konusunda da birçok soru işaretine sebep oldu. Oy farkının çok az olması ve itirazların reddedilmesi, siyasi atmosferde gerginliğe neden oldu. Her iki tarafın da kararlı ve şeffaf bir şekilde süreci takip etmesi ve sonuçlarına saygı göstermesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gaziosmanpaşa’da Tansiyon Yükseliyor: Oylar Tekrar Sayılacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!