G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,45
GR. ALTIN2.869,44
BTC2.160.704,28

Türkiye’nin En Önemli Sorunu: Ekonomi ve Enflasyon!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ASAL Araştırma, 9-17 Mart tarihleri arasında 26 ilde gerçekleştirdiği “Türkiye Siyasi Gündemi Mart ayı Araştırması”nın sonuçlarını açıkladı. Ankette, katılımcılara “Sizce Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” sorusu yöneltilmiş ve büyük bir çoğunluğun ekonomi ve enflasyonu en önemli sorun olarak gördüğü ortaya çıkmıştır.

Ankette katılımcılara, Türkiye’nin en önemli sorununun ne olduğu sorulduğunda, %66.5’lik bir kesimin ekonomi, enflasyon ve hayat pahalılığı sorununu en önemli sorun olarak nitelendirdiği görülmüştür. Diğer sorunlar arasında işsizlik, eğitim, mülteciler, adalet, deprem, terör gibi konular da yer almıştır.

Ekonominin en önemli sorunlarının ne olduğu sorulduğunda ise katılımcıların %32.3’ü gıda ürünlerindeki fiyat artışlarını en önemli sorun olarak belirtmiştir. Bunun yanı sıra kira, araç ve konut fiyatlarındaki artış ile akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş de önemli sorunlar arasında yer almaktadır.

Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu, son iki yıldaki ekonomik gelişmelerin kendilerini olumsuz etkilediğini belirtmiştir. Katılımcıların %50.4’ü ekonomik olarak kötü durumda olduklarını ifade ederken, %26.0’lık bir kesim de kendilerini veya ailelerini geçindiremediklerini belirtmiştir. Ancak %4.0’lık bir kesim “hiç etkilenmedim/hatta para kazandım” şeklinde cevap vermiştir.

Ankette, Türkiye’nin sorunlarını çözebilecek siyasi parti sorulduğunda, katılımcıların %24.5’i AK Parti’yi tercih etmiştir. Hiçbiri diyenlerin oranı ise %17.5 olarak gerçekleşmiştir. Diğer partiler arasında CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi de tercih edilen partiler arasında yer almaktadır. Ayrıca, cevap vermeyen ya da fikri olmayanların oranı da belirli bir oranda görülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin En Önemli Sorunu: Ekonomi ve Enflasyon!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!