G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,48
CNY4,83
GBP44,80
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol76,84
GR. ALTIN2.870,06
BTC2.095.294,41

İsrail Ordusu, Gazze Şifa Hastanesi’ni Yıktı ve Hizmet Dışı Bıraktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistinli doktorlar, İsrail ordusunun Gazze kentinde gerçekleştirdiği saldırılar sonucu Şifa Hastanesi’nin kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Hastane Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Mervan Ebu Sada, İsrail ordusunun iki hafta süren baskınları sonrasında hastanenin binalarında geniş çapta yıkıma neden olduğunu ifade etti. Hastane ambulans ve acil servis müdürü Faris Afane ise hastaneye vardıklarında cesetler ve büyük bir enkazla karşılaştıklarını söyledi. İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi’nde 14 gün boyunca 200 Filistinliyi öldürdüğü ve 500’den fazlasını alıkoyduğu iddia edildi.

Mervan Ebu Sada, yaralılar ile hastaların kurtarılmasını imkansız hale getiren yıkımın Şifa Hastanesi’ni tamamen kullanılamaz hale getirdiğini belirtti. Hastane ambulans ve acil servis müdürü Faris Afane ise hastanenin yıkım sonrasında dev bir enkaza dönüştüğünü ve tekrar çalışmaya uygun olmadığını dile getirdi. Afane, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıları felaket olarak nitelendirirken, Filistin topraklarında soykırım yapıldığını savundu.

İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi çevresinden çekildiğini duyurmasının ardından, Gazze’deki hükümet İsrail güçlerinin 400’den fazla Filistinliyi öldürdüğünü, 900’den fazlasını alıktırdığını ve 1050 evi yıktığını açıkladı. Diğer yandan İsrail ordusu ise, 14 günlük süreçte 200 Filistinliyi öldürdüğünü ve 500’den fazlasını alıkoyduğunu iddia etti. Görgü tanıkları ise, İsrail güçlerinin hastanenin binalarını tamamen yaktığını, cerrahi binayı yıktığını ve tıbbi malzemeleri imha ettiğini dile getirdi.

Şifa Hastanesi’nde yaşananların araştırılması ve Gazze’deki Filistinlilere alternatif tedavi imkanları sağlanması için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu. Filistinli doktorlar, Gazze’de yaşanan bu dramatik saldırıların bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı. İsrail ordusunun, sivil hastane gibi masum mekanlara saldırı düzenlemesi ise uluslararası toplumun tepkisine neden oldu. Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin yıkımı, bölgedeki insani krizi daha da derinleştirdi. Gaza halkı, uluslararası toplumdan bu tür saldırılar karşısında sessiz kalmamalarını ve çözüm bulunması için adım atmalarını talep ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordusu, Gazze Şifa Hastanesi’ni Yıktı ve Hizmet Dışı Bıraktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!