G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,17
CNY4,86
GBP45,83
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,45
GR. ALTIN2.921,60
BTC2.190.309,02

İMAMOĞLU VE YAVAŞ ARASINDA CUMHURBAŞKANLIĞI YARIŞI BAŞLIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin yüzde 37.40 oy oranıyla birinci parti olarak çıktı. AK Parti ise uzun yılların ardından yüzde 35,71 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı. En çok merak edilen İstanbul ve Ankara ise CHP’nin kazanmasıyla sonuçlandı. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, rakibi Murat Kurum’u yaklaşık 12 puan farkla geçerek yüzde 51.08 oy aldı. Ankara’da ise CHP’nin adayı Mansur Yavaş, AK Parti’nin adayı Turgut Altınok karşısında yaklaşık 30 puanlık farkla yüzde 60.35 oy oranına ulaştı.

31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları, ilerleyen yıllar için Türkiye siyasetine de yön verdi. CHP’de yaşanan liderlik yarışı, 2028 cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar sürebilecek gibi görünüyor. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasında oluşan rekabet, gelecek dönemde cumhurbaşkanlığı adaylığı için önemli bir rol oynayabilir. Tecrübeli gazeteciler, İmamoğlu ile Yavaş arasındaki mücadele konusunda hemfikir görünüyor. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın önümüzdeki dönemde yaşayacakları rekabete dair birçok önemli yorum yapıldı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İmamoğlu ve Yavaş’ın 2028 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde favori isimler olabileceğini belirtti. Özellikle seçmenin her iki ismi de ön planda tutması, ilerleyen dönemde yaşanacak rekabetin ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir ise İmamoğlu ve Yavaş arasındaki rekabetin sürpriz olmayacağını vurguladı. Mansur Yavaş’ın Ankara’da elde ettiği başarı, onu cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda İmamoğlu ile eşit bir konuma taşıyabilir.

İmamoğlu ve Yavaş arasındaki rekabeti gündeme getiren isimlerden biri de Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok oldu. Altınok, bundan sonra İmamoğlu’nun rakibinin Mansur Yavaş olacağını ve bu durumun CHP içinde değişikliklere neden olabileceğini belirtti. Öte yandan, seçim sonuçlarının ardından gelecek dönemde Türkiye siyasetinde yaşanacak gelişmeler merakla bekleniyor. Yerel seçimlerin getirdiği değişimler, Türkiye’nin siyasi geleceği hakkında ipuçları sunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İMAMOĞLU VE YAVAŞ ARASINDA CUMHURBAŞKANLIĞI YARIŞI BAŞLIYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!