G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,20
CNY4,85
GBP45,86
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,47
GR. ALTIN2.914,81
BTC2.195.600,79

İDDEF, “İyilik Seninle” Sloganıyla 56 Ülkede Ramazan Ayı Çalışmalarını Sürdürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Federasyonun “İyilik Seninle” sloganıyla yürüttüğü ramazan ayı çalışmaları, 56 ülke ve 310 bölgede gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, hayırseverlerin bağışladığı zekat, fitre, fidye, kumanya ve diğer yardımlar, ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor. Federasyon, Gazze ve deprem bölgesindeki aileler başta olmak üzere Afrika, Asya, Orta Doğu ve Balkanlar’da ihtiyaç sahiplerine, kuraklık, açlık ve iç savaş yaşayan kriz içindeki ülkelere ve medreselerde ücretsiz eğitim gören öğrencilere her gün iftar veriyor. İDDEF, deprem bölgesindeki illerde mobil aşevi aracıyla hizmet veriyor ve Gazze’deki fırınlarında günlük 50 bin ekmeği ve 10 bin kişilik sıcak yemeği dağıtıyor.

Mahmud Ustaosmanoğlu Külliyesi’nde hazırlanan günlük 3 bin kişilik iftar, 2. Abdülhamid Han Camii’nin bahçesinde kurulan sofralarla birlikte 5 ayrı bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Türkiye ve hayırseverlerin desteğiyle Bangladeş, Benin, Burkina Faso, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Gana, Gine Bissau, Kamerun, Kenya, Lübnan, Yemen, Nijerya, Somali, Suriye, Tanzanya, Uganda, Somali, Arnavutluk, Makedonya, Afganistan, Gine, Mali, Nijer, Pakistan, Kosova, Filipinler, Gazze, Sudan, Hindistan ve Kırgızistan’da her gün ihtiyaç sahibi kimselere ve medreselerde ücretsiz eğitim gören öğrencilere iftar veriliyor.

Açıklamada belirtildiğine göre, İDDEF’in ramazan ayı çalışmaları çerçevesinde 56 ülkede ve 310 bölgede gerçekleştirilen yardım faaliyetleri, ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam ediyor. Gazze ve deprem bölgesindeki aileler başta olmak üzere Afrika, Asya, Orta Doğu ve Balkanlar’da yaşayan insanlara yardım eli uzatılıyor. Kuraklık, açlık ve iç savaşla mücadele eden kriz içindeki ülkelere destek olmak amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca, medreselerde ücretsiz eğitim gören öğrencilere her gün iftar veriliyor.

İDDEF, deprem bölgesindeki illerde mobil aşevi aracıyla hizmet veriyor ve Gazze’deki fırınlarında günlük 50 bin ekmeği ve 10 bin kişilik sıcak yemeği dağıtıyor. Mahmud Ustaosmanoğlu Külliyesi’nde hazırlanan günlük 3 bin kişilik iftar, 2. Abdülhamid Han Camii’nin bahçesinde kurulan sofralarla birlikte 5 ayrı bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Türkiye ve hayırseverlerin desteğiyle birlikte yukarıda belirtilen ülkelerde her gün ihtiyaç sahibi kimselere ve medreselerde ücretsiz eğitim gören öğrencilere iftar veriliyor.

Sonuç olarak, İDDEF’in ramazan ayı çalışmaları geniş bir coğrafyada sürdürülüyor. Hayırseverlerin destekleriyle birlikte ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam eden federasyon, yaşanan acil durumlar ve krizlerde insanlara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Riyazmenin gelmesiyle birlikte, iftarlar sayesinde binlerce insan doyuruluyor ve geleceğe umutla bakmaları sağlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İDDEF, “İyilik Seninle” Sloganıyla 56 Ülkede Ramazan Ayı Çalışmalarını Sürdürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!