G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,61
GR. ALTIN2.872,69
BTC2.148.811,47

Katerin Kentindeki Orman Yangını Kontrol Altına Alınamadı, Ekipler Müdahale Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katerin kentinde meydana gelen orman yangını, Yunanistan’ın yaz mevsimi öncesi tekrar yangınlarla mücadele etmesine neden oldu. Yangın, dün öğle saatlerinde başlayarak devam etti ve yangına müdahale eden ekipler kontrol altına alamadı. 59 itfaiye ekibi ve 15 yangın söndürme aracının katıldığı söndürme çalışmaları, yangının etkili bir şekilde sürdüğü zor bir alanda gerçekleşti. Bu yangın, Avrupa Birliği tarafından kayıt altına alınan yangınlar arasında en büyüğü olarak tarihe geçti.

Dedeağaç ve Meriç Bölgesi’nde geçen yıl başlayan ve 19 Ağustos’tan bu yana devam eden yangınlar, AB kayıtlarında en büyük yangınlar olarak yer aldı. Sadece Dedeağaç bölgesinde, 10 günde 81 bin hektar alan yangınlar nedeniyle küle dönmüştü. Katerin’deki yangın da aynı şekilde kontrol altına alınamadı ve hala devam etmekte.

Yunan basınından alınan bilgilere göre, Katerin kentindeki orman yangınına karadan ve havadan müdahale edildi ancak müdahalelerin etkisi yeterli olmadı. Yangının diğer yangınlar gibi kısa sürede kontrol altına alınamaması, ekiplerin güçlüğünü ve yangının yoğunluğunu gösteriyor.

Yangını söndürme çalışmalarına 15 yangın söndürme aracının katılması, yangının ne kadar büyük ve tehlikeli olduğunu gösteriyor. Ayrıca, yangının etkilediği alanın genişliği ve yangının şiddeti, ekiplerin çalışmalarını zorlaştırıyor. Katerin kentindeki yangın, özellikle yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte ormanlık alanlarda artan yangın riskinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Sonuç olarak, Katerin kentindeki orman yangını, Yunanistan’ın ormanlık alanlardaki yangınlarla mücadelesinin ne kadar zorlu ve tehlikeli olduğunu gözler önüne seriyor. Ekiplerin büyük çaba harcamasına rağmen yangının kontrol altına alınamaması, yangının ciddiyetini ortaya koyuyor ve gelecekte benzer yangınların önlenmesi için daha etkili önlemlerin alınması gerektiğini gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Katerin Kentindeki Orman Yangını Kontrol Altına Alınamadı, Ekipler Müdahale Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!