G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Dışişleri Bakanı Mirzoyan: “NATO Üyeliği Gündemimizde Değil”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, NATO üyeliği konusunun şu anda ülkesinin gündeminde olmadığını belirtti. Mirzoyan, bu görüşlerini Arjantin basınına yaptığı açıklamada dile getirdi. NATO’ya yakınlaşma konusundaki soruya ise net bir cevap vermedi ancak mevcut durumun NATO üyeliği için uygun olmadığını vurguladı.

Mirzoyan, Ermenistan’ın halihazırda askeri ittifaklarla iş birliği içinde olduğunu belirtti. Özellikle barışı koruma operasyonlarına katıldıklarını ve bu konuda yapılan çalışmaları artırdıklarını söyledi. Ancak NATO üyeliği başvurusu veya isteğinin olmadığını net bir şekilde belirtti. Şu an Ermenistan’ın askeri ittifaklarla iş birliği yapma formatı olduğunu ancak NATO üyeliği talebinin gündemlerinde olmadığını yineledi.

Ararat Mirzoyan, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilere de değindi. Ermenistan halkının Avrupa’ya olan özlemine dikkat çeken Mirzoyan, Başbakan Nikol Paşinyan’ın AB’ye yakın olmaya hazır olduklarını belirttiğini hatırlattı. Bu açıklamalar, Ermenistan’ın dış politikasının Avrupa ile de yakın ilişkiler kurmaya odaklandığını gösteriyor.

Sonuç olarak, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’ın NATO üyeliği konusunda net bir tavır sergilemediği ancak şu an için bu konunun gündemlerinde olmadığını vurguladığı görülüyor. Bunun yerine ülkenin mevcut askeri ittifaklarla iş birliği yapmaya devam ettiğini ve Avrupa Birliği ile ilişkilerini güçlendirmek istediğini belirtti. Ermenistan’ın dış politikasında, bölgesel ve uluslararası iş birliklerin önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Mirzoyan: “NATO Üyeliği Gündemimizde Değil”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!