G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Meclis Yönetiminde AK Parti’nin Dikkat Çeken Detayı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’deki 61 milyonu aşkın seçmen, bugün sabah saatlerinde sandık başına giderek yerel yöneticilerin belirleneceği seçimde oy kullandı. Sandıkların kapatılması ve oyların sayımına başlanmasıyla birlikte tüm Türkiye, sonuçları merakla beklemeye başladı. İlk sonuçların açıklanmasıyla birlikte CHP’nin önde gittiği illerde AK Parti’nin detayı dikkat çekti. Türkiye genelinde sandıkların %70’i aşkın oranının açılmasıyla CHP’nin bazı illerde önde olduğu görülse de meclis yönetiminde AK Parti’nin çoğunluğu koruduğu belirlendi.

Seçimlerde CHP’yi destekleyen seçmenin meclis yönetiminde önceliklerini AK Parti’den yana kullandığı görüldü. Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur, Bolu, Kastamonu, Sinop, Yozgat, Giresun ve Ardahan gibi illerde CHP’nin il genel meclis çoğunluğunu kazanması dikkat çekiciydi. Öte yandan İYİ Parti’nin önde olduğu Niğde’de ise meclis çoğunluğunun AK Parti’de olduğu gözlemlendi.

Seçim sonuçları, CHP’nin bazı illerde önde olmasına rağmen meclis çoğunluğunun AK Parti’nin elinde olduğunu gösterdi. CHP’nin seçim yarışında başarılı olduğu iller arasında yer alan Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur, Bolu, Kastamonu, Sinop, Yozgat, Giresun ve Ardahan’da il genel meclislerinde çoğunluğu elinde bulundurmasının yanı sıra genel meclis yönetimlerinde AK Parti’nin etkinliği devam etti. Bu durum, seçmenin yerel yönetimlerde farklı partilere oy verirken, meclis yönetimlerinde farklı tercihlerde bulunduğunu gösterdi.

CHP’nin seçimi önde götürdüğü ve il genel meclis çoğunluğunu kazandığı illerde, meclis yönetimlerindeki tercihlerin AK Parti’den yana olması dikkat çekiciydi. Özellikle Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur, Bolu, Kastamonu, Sinop, Yozgat, Giresun ve Ardahan gibi illerde AK Parti’nin meclis çoğunluğunu koruması, seçmenlerin farklı partilere oy verme trendini gösterdi. İYİ Parti’nin önde olduğu Niğde’de ise meclis çoğunluğunun AK Parti’de olduğu gözlemlendi, bu durum da seçim sonuçlarının çeşitliliğini yansıttı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meclis Yönetiminde AK Parti’nin Dikkat Çeken Detayı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!