G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.155.539,59

Ülke Genelinde Yağış Beklenmiyor! Hangi Bölgelerde Dikkat Edilmesi Gerekenler?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin genelinde yağış beklenmiyor. Bütün bölgelerin az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeybatısının yer yer parçalı bulutlu geçeceği belirtiliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi yaşanabilirken, Marmara ve Ege’de toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren kuzey kesimlerde azalacağını tahmin ediyor. Rüzgarın genellikle güneyli olacağı, yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Marmara ve Ege’de toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunulmuştur. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan tedbirli olunması önemlidir.

Bölgelere göre hava durumu tahminlerine göre, Marmara’da az bulutlu bir hava beklenirken, sabah ve gece saatlerinde pus oluşabileceği belirtilmiştir. Ege’de de az bulutlu geçeceği öngörülmüş olup toz taşınımının görülebileceği tahmin edilmiştir.

Akdeniz’de ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak, öğle saatlerinden sonra doğunun iç kesimlerinde yer yer parçalı bulutlara rastlanabileceği belirtilmiştir. İç Anadolu’da da az bulutlu bir hava hakim olacak, öğle saatlerinden sonra doğunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir. Batı Karadeniz, az bulutlu geçecek ve sabah ile gece saatlerinde pus oluşabileceği tahmin edilmektedir.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun çığ tehlikesine dikkat çekilen tahminlerine göre, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu olacağı belirtilmiştir. Denizlerde ise fırtına beklenmediği, genellikle güney ve güneybatı yönlerinden esen rüzgarlar ile dalgalanmaların yaşanacağı tahmin edilmiştir. Van Gölü’nde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak, rüzgarların değişik yönlerden esmesi ve dalgalanmaların yaşanması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ülke Genelinde Yağış Beklenmiyor! Hangi Bölgelerde Dikkat Edilmesi Gerekenler?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!