G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.156.249,88

Yerel Seçimler Genel Seçime Etki Yapmaz’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart Yerel Seçimleri’nde, Türkiye genelinde sandıkların yüzde 99,82’si sayıldı. CHP’nin zaferini ilan ettiği seçim sonucarının ardından Saray’dan bir değerlendirme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, “erken seçim” mesajlarına yanıt verdi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Uçum, “Parlementer sistemde dahi yerel seçimin genel seçime etkisi konusu son derece sıra dışı durumlarda ele alınırken, başkanlık sisteminde böyle bir etki olacağını düşünmek boş hayalcilikten başka bir şey değildir” şeklinde açıklamada bulundu.

Uçum’un açıklamasında yer verdiği ifadelere göre, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerimiz tüm ülkemiz için hayırlı ve uğurlu geçti. Türkiye, demokrasisi sayesinde dünyaya örnek bir seçim geçmiş oldu. Seçimlerde başarılı olan muhalefetin halkın verdiği ödevinin gereğini yerine getirip getirmeyeceği ise merak konusu oldu.

Yerel seçimin genel sonucuna bakıldığında muhalefetin başarılı olmasına rağmen yerel meclisler üzerinden genel oy dağılımında Cumhur İttifakının birinciliğinin sürdüğü görüldü. Ayrıca, yerel seçim sonuçlarından yola çıkarak Hükümete ve TBMM’ye yönelik seçim eksenli talepler üretmenin başkanlık sistemi açısından mümkün olmadığı belirtildi. Partilerin yerel meclisler üzerinden aldıkları oy oranlarını genel seçimlere yansıtmak isteyenlerin zamanlarını boşa harcadığı ifade edildi.

Mehmet Uçum’un açıklamalarına göre Türkiye 2028’e kadar dört yıllık seçimsiz dönemde reform siyasetini hayata geçirmeyi planlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ülke Liderliğiyle Bağımsız ve Güçlü Türkiye perspektifine bağlı olarak Türkiye’nin yeni aşamalarına öncülük edecek. Ayrıca, genel seçimlere yönelik hesap yapmak isteyenlerin boşa uğraşmaması gerektiği belirtildi. Kimse, Türkiye’nin reform sürecindeki ilerleyişinden şüphe duymamalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yerel Seçimler Genel Seçime Etki Yapmaz’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!