G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,83
GR. ALTIN2.873,31
BTC2.143.304,83

YSK Başkanı Ahmet Yener’den flaş açıklama: Yayın yasağı toplantısı yapılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart yerel seçimleri ülke genelinde tamamlandı ve oy sayım işlemleri başladı. Oy verme işlemlerinin ülke genelinde tamamlanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener açıklama yaptı. Yener, yayın yasağı konusunda yapacakları toplantıyı duyurdu.

Sayım döküm işlemleri tamamlandıktan sonra sandık sonuç bilgilerinin Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi’ne (SEÇSİS) girilmeye başlandı. Veri akışının devam ettiğini belirten Yener, YSK’nın siyasi partilerle veri girişlerini paylaştığını ve siyasi partilerin seçim sonuçlarını anlık olarak izleyebileceklerini belirtti. Yener aynı zamanda Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ülkeye, millete ve siyasi partilere hayırlı olmasını diledi.

YSK Başkanı Ahmet Yener, toplanarak yayın yasağıyla ilgili konuyu değerlendireceklerini bildirdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise YSK’nın 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için yayın yasağına ilişkin kararını paylaştı. Şahin, YSK kararları doğrultusunda seçim sonuçlarının saat 21:00’den önce verilmesinin yasak olduğunu ve YSK’nın bu saati daha erkene çekme yetkisinin bulunduğunu belirtti.

Şahin ayrıca, YSK’nın yayın yasağıyla ilgili herhangi bir değişiklik yapmadığı sürece seçim sonuçlarının ekranlara getirilmemesinin kanuni bir zaruret olduğunu vurguladı. YSK’nın yetkisi doğrultusunda saat değişikliği olması durumunda herhangi bir duyuru yapılacağını belirtti.

Sonuç olarak, Yüksek Seçim Kurulu’nun yayın yasağı konusunda aldığı karar ve seçim sonuçlarının SEÇSİS’e girilerek veri akışının devam etmesiyle birlikte seçim süreci titizlikle takip edilmektedir. Oy verme işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte siyasi partiler ve halk, seçim sonuçlarını merakla beklemektedir. YSK ve RTÜK tarafından yapılan açıklamalar da seçim sonuçlarının doğru ve güvenilir bir şekilde paylaşılmasını sağlamak amacıyla önem arz etmektedir. 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin sonuçların yakın zamanda açıklanması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YSK Başkanı Ahmet Yener’den flaş açıklama: Yayın yasağı toplantısı yapılacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!