G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,45
GR. ALTIN2.869,44
BTC2.160.704,28

Rize’de Sabahın Erken Saatlerinde Yoğunluk! Seçmenler Sandık Başına Koştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılında gerçekleşen Türkiye Mahalli İdareler Seçimleri’nde, vatandaşlar sabah saat 07.00’da oy verme işlemleri için okullarda sandık başına gitti. Rize’de seçmenler sabah saatlerinde okullarda yoğunluk oluşturdu. Rize merkezde bulunan 109 bin 478 seçmenden 373 sandıkta oy kullanacak. İl genelinde ise bin 67 sandıkta toplamda 260 bin 451 seçmen oy kullanacak. Güneysu ilçesinde 50 sandıkta 12 bin 650, İyidere ilçesinde 31 sandıkta 7 bin 610, ve diğer ilçelerde de sayıları değişen seçmenin oy kullanacağı bildirildi.

Rize’den bir seçmen olan Ömer Kaya, seçimler için sabah erken saatlerinde sandık başına geldiğini belirtti. Kaya, “Mahalli İdareler seçimleri için ülkemiz ve milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Rize’de sürpriz sonuçlar olmayacak ama ilçelerde çok heyecanlı ve sürprizlerin olacağı bir seçim sonuçları bekliyoruz. Hayırlısı olsun. Yaklaşık 11 yıldır oy kullanıyorum. 11 yılda da aslında çok fazla süre yok ama bakınca ülkemizde çok fazla seçim yaşandı. Referandumlar, seçimler, tekrarlanan seçimler gibi bir çok seçim oldu. Erkenden gelip oyumuzu kullandık. Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. İnşallah yüksek katılımlı bir seçim olur” şeklinde konuştu.

Seçim günü aynı zamanda Ankara’da Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ve YSK Başkanı Ahmet Yener’in oy kullandığı bildirildi. Depremin etkilediği Hatay’da seçmenlerin konteynerlerde oy kullandığı gözlendi. Seçim sonuçlarının merakla beklenmeye devam edildiği bilgisi verildi.

Seçimlerin huzurlu ve sorunsuz bir şekilde geçmesi ve demokrasinin güçlenmesi adına vatandaşların yoğun bir şekilde sandık başına gitmeleri bekleniyor. Seçim sonuçları neticelendiğinde, Türkiye’nin geleceğine ve yerel yönetimlerine yön verecek önemli kararların alınmış olacağı belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rize’de Sabahın Erken Saatlerinde Yoğunluk! Seçmenler Sandık Başına Koştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!