G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.155.539,59

İsrail ve Hamas Arasındaki Rehine Değişimi Müzakereleri için İsrail Delegasyonu Kahire’ye Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, Mısır’ın başkenti Kahire’de İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmeleri devam etmekte. Al Qahera News tarafından aktarılan habere göre, rehinelerin değişimi üzerine müzakereler yapmak üzere İsrail’den bir delegasyon Kahire’ye ulaşmış durumda.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ederken, bir İsrailli heyetin Tel Aviv ile Hamas arasındaki tutsak değişimi ve Gazze’deki ateşkes konularını görüşmek üzere Mısır’a gideceği önceden duyurulmuştu. Mossad, İsrail’in iç güvenlik ajansı Shin Bet ve askeri istihbarat temsilcilerinden oluşan bir İsrailli delegasyon, rehine takası müzakereleri için Kahire’ye vardı.

İsrailli delegasyon, Mossad Şefi David Barnea’nın liderliğinde ve Shin Bet Başkanı Ronen Bar, İsrail ordusunun kayıp ve kaçırılan kişilerle ilgili dosyayı yöneten Nitzan Alon gibi önemli isimlerden oluşmaktadır. Delegasyon, tutsakların serbest bırakılması konusunda yeni bir tur için 19 Mart’ta Katar’ın başkenti Doha’ya gitmişti. İsrail medyası, delegasyonun Doha’ya varışıyla birlikte Hamas ile Tel Aviv arasındaki tutsak değişimi görüşmelerinin resmen başladığını aktardı.

Müzakerelerin Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Sinvar ile doğrudan gerçekleştirilmesi planlanırken, İsrail’in Kanal 12 televizyonuna göre, görüşmelerin yaklaşık 2 hafta sürebileceği belirtilmektedir. İsrail medyasında, Mossad Şefi David Barnea’nın delegasyon başkanlığını üstlendikten sonra aynı gün ülkesine geri döndüğü haberleri yayımlanmıştır.

Süregelen çatışmalar ve ateşkese ilişkin bu müzakereler, bölgedeki gerginliği azaltmak ve barış sürecine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Kahire’de devam eden ateşkes görüşmelerinin sonuçları, bölgedeki siyasi dinamikleri etkileyebilecek potansiyele sahiptir. Bu nedenle tutsak değişimi ve ateşkes konularının titizlikle ele alınması ve karara bağlanması önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail ve Hamas Arasındaki Rehine Değişimi Müzakereleri için İsrail Delegasyonu Kahire’ye Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!