G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,20
CNY4,85
GBP45,86
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,47
GR. ALTIN2.914,81
BTC2.195.600,79

İsrail’in Gazze’deki Soykırım Suçları Dünya Gündemini Sallıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Ordusu, Gaza Şeridi’nde 175 gündür devam eden saldırılarla insan haklarına aykırı hareket ederek sivil halkı hedef alıyor. Özellikle hastane, okul, cami gibi kamuya açık yerleri bombalayan İsrail, kadın, yaşlı, çocuk demeden binlerce masum vatandaşı öldürüyor. Ayrıca yüz binlerce kişiyi evlerinden ederek açlıkla karşı karşıya bırakıyor. Fosfor bombalarıyla yapılan saldırılar savaş suçlarının işlendiğini gösteriyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Özel Raportörü Francesca Albanese, BM İnsan Hakları Konseyi’ne sunduğu “Soykırımın Anatomisi” raporunda, İsrail’in Gazze’de soykırım yaptığına inanmanın makul olduğunu belirtmiş ve tehdit aldığını açıklamıştır.

Albanese, yaptığı basın toplantısında aldığı tehditlere rağmen görevini sürdüreceğini belirtmiştir. İsrail’in Gazze’deki saldırıları üzerine hazırladığı raporda soykırım suçu işlendiğini savunan Albanese, uluslararası hukuka atıfta bulunarak soykırım kavramını açıklamıştır. Raporda, İsrail’in Gazze’de Filistinlilere karşı soykırım suçu işlediğine dair makul nedenlerin bulunduğu belirtilmiştir. Rapora göre, İsrail üç soykırım suçu eylemi gerçekleştirmiştir.

Filistinli siyasi ve sivil liderlerin sistemli olarak öldürülmesi, yasadışı silahların kullanılması, altyapının yok edilmesi ve hastanelerin hedef alınması raporda savaş suçu olarak belirtilmiştir. BM Özel Raportörü, İsrail toplumunda Filistin karşıtı bir söylemin yaygın olduğunu ve bu söylemin savaş suçları ve insanlığa karşı suçlara destek olduğunu savunmuştur. ABD Dışişleri Bakanlığı ise BM Filistin Özel Raportörü’nün raporunu kabul etmediklerini belirterek İsrail’in soykırım işlemediğini savunmuştur.

ABD, İsrail’in Gazze’de soykırım uyguladığını belirten BM raporunu reddederken, savaş suçları ile ilgili tartışmaya girmediklerini ve İsrail’e destek verdiklerini açıklamıştır. Francesca Albanese’in ortaya koyduğu gerçekler ve rapor sonucunda uluslararası toplumun nasıl bir adım atacağı merakla beklenmektedir. İsrail’in Gazze’deki saldırıları ve insan hakları ihlallerine karşı neler yapılacağı konusunda somut adımlar atılması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’deki Soykırım Suçları Dünya Gündemini Sallıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!