G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,10
CNY4,85
GBP45,76
EURO/USD1,12
BIST10.048,99
Petrol74,53
GR. ALTIN2.894,78
BTC2.150.843,74

Kız Meslek Lisesi Öğrencilerinden Anlamlı Proje: Miniklere Günlük Yemek Hizmeti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kız meslek lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığının deprem bölgesi illerde başlattığı Beslenme Desteği Projesi kapsamında Elazığ’da bulunan Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören yiyecek içecek hizmetleri bölümü öğrencileri, alan şefi ve usta öğreticiler eşliğinde 23 anaokulunda eğitim gören minik öğrencilere günlük kahvaltı ve öğle yemeği hazırlamaktadır. Okul Müdürü Abdurrahman Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında öğrencilerin bu proje sayesinde mesleki becerilerini artırarak hem pratik yapma imkanı bulduklarını hem de ek gelir elde etme fırsatı yakaladıklarını belirtmektedir. Proje kapsamında hijyenik koşullarda hazırlanan yemekler, günlük sıcak olarak anaokullarına ulaştırılmakta ve tüm hijyen kontrolleri titizlikle yapılmaktadır.

Güvenç, meslek lisesi öğrencilerinin elde ettikleri tecrübenin sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak adına önemli olduğunu vurgulamaktadır. Projede yer alan öğrenciler sabah kahvaltısını zamanında ulaştırmak için hazırlıklarını bir gün öncesinden tamamlamakta ve öğle yemeklerini de sabahın erken saatlerinde hazırlamaktadırlar. Öğrencilere bu proje sayesinde sağlıklı beslenme konusunda deneyim kazanma fırsatı sunulmakta ve gelecekte sektörde başarılı olmaları için gerekli adımlar atılmaktadır.

Proje kapsamında yer alan 10’uncu sınıf öğrencisi Nisanur Kaplan, yaptıkları yemekler sayesinde mesleki tecrübe kazandığını ifade ederek, gelecekte iyi bir şef olmayı hedeflediğini belirtmektedir. Aynı zamanda öğrenciler arasında yardımlaşma ve takım çalışması duygularının geliştiğini ve kendi işlerini kurma veya işletmelerde şef olarak çalışma hayallerine bir adım daha yaklaştıklarını dile getirmektedir.

Öğrencilerden bir diğeri olan Rabia Mertoğlu, yemek yapmaktan keyif aldığını ve proje sayesinde yardımlaşma ve paylaşma duygularını kavradığını belirtmektedir. Gelecekte restoran işletmek istediğini ifade eden Mertoğlu, kazandığı deneyim ve tecrübenin kendisine büyük bir fırsat sunduğunu vurgulamaktadır. Tüm öğrenciler, bu projenin kendilerine mesleki anlamda büyük katkılar sağladığını ve geleceğe umutla baktıklarını söylemektedirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kız Meslek Lisesi Öğrencilerinden Anlamlı Proje: Miniklere Günlük Yemek Hizmeti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!