G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,10
CNY4,85
GBP45,76
EURO/USD1,12
BIST10.048,99
Petrol74,53
GR. ALTIN2.894,78
BTC2.150.843,74

ABD’nin Türkiye’ye Yeni Nesil F-16 ve F-35 Teklifleri: Detaylar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın Hasan / Ankara – Milli Savunma Bakanlığı, 40 yeni F-16 Blok-70 savaş uçağının tedariki ve mevcut 79 adet F-16’nın modernize edilmesi için ABD tarafından gönderilen Talep Kabul ve Mektupları üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, KAAN projesi sebebiyle F-16 alımlarında düşüş olabileceği belirtildi.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ve Üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar, Türkiye’yi ziyaret etti. Heyet, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmenin ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile kritik konularda müzakere gerçekleştirdi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake ve askeri ataşe de Milli Savunma Bakanlığı’ndaki kabulde yer aldı. Kabulde, ABD’nin Türkiye’ye yapmayı planladığı kritik silah sistemleri ile ilgili dosyalar ele alındı. Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 füzelerini kullanmaması şartıyla F-35 savaş uçağı satışı konusu görüşüldü. Ancak Türkiye, F-35 dosyasının şartlara bağlanmasını kabul etmediğini açıkladı.

MİT Başkanı İbrahim Kalın, ABD Temsilciler Meclisi üyeleri ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkiler, Ukrayna ve Gazze savaşları, DEAŞ ve PKK ile mücadele konuları ele alındı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretine ilişkin detaylar da görüşüldü.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Akar, F-16 konusunda herhangi bir sorun olmadığını belirtirken, ABD’li heyetle PKK ve YPG konusunda işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı. ABD’li heyet ayrıca Cumhurbaşkanlığı Dış Politika ve Güvenlik Danışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ile de görüşme gerçekleştirdi.

(524 kelime)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’nin Türkiye’ye Yeni Nesil F-16 ve F-35 Teklifleri: Detaylar Ortaya Çıktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!