G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

Almanya’da Yaşanan Kundaklama Faciası Yeniden Can Aldı: Solingen’de 4 Kişi Hayatını Kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1993 yılında meydana gelen ve Türklerin yaşadığı trajik bir olayın ardından Solingen’de benzer bir facia yaşandı. Almanya’nın Solingen şehrinde bir apartman kundaklandı ve çıkan yangında 4 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 9 kişi yaralandı. Türk sakinler alevlerden kaçarak camlardan atladı. Olayla ilgili detaylar merak edilirken, bina sakinleri faillerin bulunmasını talep etti.

Bina sakinlerinden Ali Mirka, alevlerin başladığını duman dedektörünün çaldığını ve ani bir şekilde yangının başladığını belirtti. Kendisi ve kuzeni alevlerden kaçmak için camdan atlayarak kurtuldular. Mirka, yaşadıkları korku dolu anları ve insanların çığlıklarını unutamadıklarını dile getirdi.

Olayın meydana gelmeden önce Ali Mirka’nın arkadaşıyla konuştuğunu ve güzel şeylerden bahsettiklerini belirtti. Kundaklama sonrası yaşanan acı olayın hiçbir şekilde haklı gösterilemeyeceğini vurgulayarak, faillerin bulunmasını istediklerini belirtti.

Başka bir bina sakini Lokman Akman, duman dedektörünün geç uyardığını ve alevlerin hızla yaklaştığını söyledi. Akman, yaralandığını ve yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Karşılaştıkları acının ardından, arkadaşları için endişelendiklerini ve faillerin adalete teslim edilmesini umduklarını belirtti.

Saffet Öztürk ise yaşadığı kâbus dolu anları anlattı. Uykuda olduğu sırada duman ve alevlerle karşı karşıya kaldığını aktaran Öztürk, kendini kurtarmak için banyodan yandaki binanın balkonuna atladığını, küçük de olsa alarm sayesinde uyandığını belirtti.

Solingen Wald Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Eyüp Sultan Camisi Dernek Başkanı Ruhan Canol, şehirlerinde ikinci kez benzer bir kundaklama olayı yaşandığını belirtti. Yaşanan facianın üzücü olduğunu vurgulayan Canol, kısa süre içinde gerçekleşen yangında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi ve benzer olayların önüne geçilmesi temennisinde bulundu.

Son olarak, 1993 yılında Türk ailesinin evlerinin kundaklanması sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği acı olay hatırlatıldı. Yakalanan zanlılar hapis cezalarını tamamladıktan sonra serbest bırakıldı ve kimlikleri gizli tutuldu. Katiller hala Almanya’da yaşamlarını sürdürmektedir. Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması ve adil bir şekilde çözülmesi için toplumun desteği gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’da Yaşanan Kundaklama Faciası Yeniden Can Aldı: Solingen’de 4 Kişi Hayatını Kaybetti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!