G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

İngiliz Milletvekili PKK Destekçisi Jeremy Corbyn ile Ankara’da Buluştu: Türkiye’nin Ulusal Güvenliği Tehlikede mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aralık 2007’de, “terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Ankara’daki Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan o dönemin DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel vardı. İngiliz Avam Kamarası’nda, TSK’nın Kuzey Irak’taki PKK kamplarına müdahalesine karşı çıkanlar arasında bir toplantı düzenlendi. İşçi Partili Jeremy Corbyn, Ankara’ya yaptığı ziyaret sırasında Türkiye’nin operasyonlarını eleştirdi ve bombalamaların durdurulmasını talep etti.

Corbyn, PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasını isteyen mektubu Başkan Erdoğan’a ulaştırmak için Türk Büyükelçiliği’ne teslim etmek istedi ancak reddedildi. Türkiye’nin Kürtlere ayrımcılık yaptığını savunan Corbyn, PKK’ya destek veren açıklamalar yaptı. Corbyn, PKK’nın sözde Nevruz kutlamasında Öcalan için özgürlük talep ederken, Fazıl Say’ın da yer aldığı bir ilanda AKM protestocularını destekledi.

İngiltere’de Kandil bağlantılı terör örgütü savunan Corbyn, 2015 yılında İşçi Partisi Genel Başkanı seçildi. Ancak bu durum İngiltere Başbakanı David Cameron tarafından ülkenin ulusal güvenliği açısından olumsuz bulundu. Türkiye’den bazı isimlerle görüşerek destek arayan Corbyn, Mansur Yavaş ile de buluştu. Yavaş, Corbyn’ın Türkiye ziyaretinde kendisiyle görüştüğünü sosyal medyadan duyurdu.

Kurulan ilişkilere rağmen, FETÖ’nün firarilerine destek veren Corbyn, Türkiye’de tartışma yarattı. Sonrasında Mansur Yavaş ile görüşen Corbyn, Ankara’nın farklı bir politikayı destekleyen ve Türkiye’nin iç işlerini manipülasyon yolunda adımlar atan kişilerle iş birliği yaptığı eleştirilerine hedef oldu. Her seçim döneminde milliyetçi söylemleriyle dikkat çeken Yavaş’ın Corbyn ile görüşmesi, Türkiye’de büyük yankı uyandırdı.

Altan Tan’ın açıklamaları ise Kandil’in Batı’daki uzantılarının Türkiye’deki seçimleri etkileme çabalarını ortaya koydu. Corbyn, PKK’ya ve terör örgütlerine açıkça destek veren bir siyasetçi olarak Türkiye’deki iç politikayı etkilemeye çalışırken, milliyetçi duygularla hareket eden kesimler tarafından eleştirildi. Türkiye’deki seçimlerde, Batı merkezli çıkarların etkisi altında kalan ve terör örgütlerine destek veren siyasetçi ve gruplara karşı Türk milletinin uyanık olması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiliz Milletvekili PKK Destekçisi Jeremy Corbyn ile Ankara’da Buluştu: Türkiye’nin Ulusal Güvenliği Tehlikede mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!