G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,05
CNY4,85
GBP45,70
EURO/USD1,11
BIST10.091,86
Petrol75,06
GR. ALTIN2.890,49
BTC2.173.374,24

DEVLET ANA: OSMANLI DEVLETİNİN SEMBOLÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da sahnelenen ve Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği “Devlet Ana” adlı oyun, Osmanlı Devleti’nin ikinci padişahı Osman Bey’in hikayesini anlatıyor. Oyunun başrol oyuncularından Mehtap Öztepe, Devlet Ana’nın Osmanlı Devleti’nin yönetim biçiminin simgesi olduğunu belirtti. Öztepe, kadın karakterin sertliği, koruyuculuğu ve yönetim anlayışının göstergesi olduğunu söyledi. Oyunda Kemal Tahir’in eseri sahnelendiği için mutlu olduklarını ve seyircinin oyunu seveceğine inandıklarını ifade etti.

Kutay Sungar ise Osman Bey’i canlandırdığı için heyecanlı olduğunu dile getirdi. Devlet Ana’da Osman Bey’in hikayesinin yanı sıra bir boyun hikayesinin anlatıldığını belirten Sungar, oyunun edebiyatımızın önemli eserlerinden biri olduğunu vurguladı. Oyunda Osman Bey’in Ertuğrul Bey’in vekili olarak gösterildiğini ve sonradan başkaldıran bir karaktere dönüşeceğini söyledi. Anlatılan hikayenin zorlu dönemleri yansıttığını belirten Sungar, Türk Dil Kurumu ödülü almış bir romanın uyarlaması olan oyunda seyircilerin Osmanlı Devleti’nin kuruluş felsefesini göreceğini söyledi. Sanatseverleri oyunlarını izlemeye davet etti.

Oyunun dekor tasarımını Murat Gülmez, kostüm tasarımını Gazal Erten ve ışık tasarımını Yakup Çıtak üstlendi. Oyunun müziklerini Tuluyhan Uğurlu yaptı, dramaturgisi ise Ali Berktay’a ait. “Devlet Ana” adlı oyun, bugün, yarın, 2, 3 ve 4 Nisan tarihlerinde Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Mehtap Öztepe ve Kutay Sungar başta olmak üzere oyuncu kadrosu, seyircilerin beğenisini kazanacaklarına inanıyorlar. Tarihi bir hikayenin sahnelendiği “Devlet Ana”, izleyicilere unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEVLET ANA: OSMANLI DEVLETİNİN SEMBOLÜ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!