G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,09
CNY4,86
GBP45,75
EURO/USD1,11
BIST10.080,40
Petrol74,67
GR. ALTIN2.884,26
BTC2.169.073,98

YSK’dan Flaş Karar: İftar Saatinde Oy Sayımına Ara Yok!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart’ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimi için oy sayım ve döküm işlemleri hakkında açıklama yaptı. Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın YSK’ya ilettiği yazıda, sandık kurullarının saat 17.00 itibarıyla oy sayım ve döküm işlemlerine başlayacakları belirtilirken, Ramazan ayında sadece su ile orucun açılmasının sağlıklı oy sayımını zorlaştırabileceği ifade edildi. Ayrıca, sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde mola verip veremeyecekleri de YSK’ya soruldu.

YSK, konuyu inceledikten sonra 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un ilgili maddesini hatırlatarak oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız ve açık bir şekilde yapılması gerektiğine karar verdi. YSK’nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesi’nde de benzer bir düzenleme bulunduğuna dikkat çekildi ve oy birliğiyle oy sayım ve döküm işlemlerinin kesintisiz yapılması kararı alındı.

Seçim günü oy verme saatleri de belirlendi. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde, ayrıca bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi 07.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

Seçim sonuçlarının açıklanması da belirli kurallara bağlandı. Seçim günü saat 18.00’e kadar radyo ve televizyonlarda seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber yapılması yasak olacak. Ancak 18.00 ile 21.00 arasında sadece YSK’nin seçimle ilgili haberleri yayınlanabilecek. Saat 21.00’den sonra ise her türlü yayın serbest olacak. YSK, bu saatleri öne çekebileceği gibi, değiştirebileceği de belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YSK’dan Flaş Karar: İftar Saatinde Oy Sayımına Ara Yok!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!