G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,08
CNY4,85
GBP45,71
EURO/USD1,11
BIST10.021,22
Petrol74,48
GR. ALTIN2.885,38
BTC2.179.985,91

Sağlık Bakanı Koca, Zeytinburnu’ndaki Ziyaretlerde Esnafı ve Gençleri Unutmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zeytinburnu Millet Camisi’nde öğle namazını kıldıktan sonra Millet Çayevi ve Millet Kıraathanesi’ni ziyaret etti. Burada ders çalışan gençlerle sohbet eden Koca, meslek tercihlerini sordu ve sınavlarda başarılar diledi. Daha sonra 58. Bulvar Caddesi’ndeki dükkanları ziyaret ederek esnafla görüşen Koca, esnafların sorunlarını dinledi ve fotoğraf çektirdi.

Daha sonra Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçen Koca, Başhekim Prof. Dr. Sedat Altın tarafından karşılandı. Burada bir vatandaşın lösemi hastalarının yatak talebi hakkındaki sorusuna cevap veren Koca, lösemi hastaları için yatakların artırıldığını ve talep olduğu takdirde mevzuata uygun şekilde karşılandığını belirtti. Ayrıca, lösemi hastaları için ayrıcalıklı bir yaklaşım olduğunu vurgulayarak, medyanın konuyu istismar ettiğini düşündüğünü ifade etti.

Ardından malpraktis (yanlış tedavi) yasası hakkında bilgi veren Koca, Türkiye’de bu konunun dünyada eşi benzeri olmayan bir şekilde çözüldüğünü ve hekimlere kasıt olmadıkça rücu edilmeyeceğini belirtti. Koca, dünyada hekimliğin sigorta şirketleri ve avukatlar arasında sıkıştığını ancak Türkiye’de bu durumun farklı olduğunu söyledi.

Son olarak Zeytinburnu’na bin yataklı bir hastane yapılacağını duyuran Koca, ilçede ciddi bir sağlık kuruluşuna ihtiyaç olduğunu belirtti. 700 yataklı hastane için yapım ihalesine yakında çıkacaklarını açıklayan Koca, var olan 300 yataklı hastane ile birlikte toplamda 1000 yataklı bir eğitim araştırma hastanesi hedeflediklerini dile getirdi. Bu hastanenin göğüs hastalıkları, göğüs cerrahisi, onkoloji ve kardiyovasküler cerrahi gibi birimlerle donatılarak şehir hastanesi standartlarında olacağını belirtti. Planlamaların 2026 yılı sonunda tamamlanması hedeflenen hastane ile Zeytinburnu’nun sağlık alanındaki ihtiyaçları karşılanmış olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanı Koca, Zeytinburnu’ndaki Ziyaretlerde Esnafı ve Gençleri Unutmadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!