G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,08
CNY4,85
GBP45,71
EURO/USD1,11
BIST10.021,22
Petrol74,48
GR. ALTIN2.885,38
BTC2.179.985,91

Wushu Kung Fu Şampiyonu Buket Kaya’nın Ölümüyle İlgili Tutuklanan Sürücü Tahliye Edildi – İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonu olan 21 yaşındaki Buket Kaya’nın, TIR’a arkadan çarpan bir otomobilde hayatını kaybetmesiyle ilgili dava süreci başladı. Kazanın tarafları şikayetçi olmadığı için tutuklu sürücü Ramazan Öner, 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Olay, geçen yıl 22 Ekim’de Kayseri Melikgazi ilçesi Gökkent Mahallesi Nalçik Bulvarı’nda meydana geldi. Ramazan Öner’in kullandığı otomobil, patates yüklü bir TIR’a arkadan çarptı. Kazada Buket Kaya hayatını kaybederken, Ramazan Öner ve bir diğer yolcu yaralandı. TIR şoförü ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Buket Kaya, 2019 yılında Rusya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanmış ve Ekim 2022’de Balkan Şampiyonu olmuştu. Genç sporcu Talas ilçesinde toprağa verildi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Ramazan Öner hakkında ‘Taksirle ölüme veya yaralanmaya sebep olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açtı.

Davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Ramazan Öner ile kaza sırasında yaralanan M.T. mahkemede hazır bulundu. Ramazan Öner, olayın şokuyla verdiği ifadesinin doğru olmadığını belirterek, “Kazadan önce Buket ile birlikte alkol almıştık. Aracı Buket kullanıyordu, ancak kendini iyi hissetmeyince aracı kenara çektik. Bir süre sonra direksiyon başına geçtim. Sonrasında dikkatim dağıldı ve kaza meydana geldi. Çok pişmanım” dedi.

Kazada yaralanan M.T. ise alkollü olduklarını belirterek, kazanın kaderlerinde olduğunu düşündüğünü ifade etti. Mahkeme başkanının, alkolsüz olsalar bu kaza olur muydu sorusuna M.T. “Bilmiyorum” yanıtını verdi. Mağdur avukatı ise tarafların şikayetlerini geri çektiğini ve ailelerin uzlaşma sağladığını dile getirdi.

Sanık avukatı, müvekkilinin ailesinin mağdur ve ölen sporcu Buket Kaya’nın ailesine maddi ve manevi destek sağladığını belirtti. Aynı zamanda yapılan protokolle ailenin şikayetini geri çektiğini ve 4 milyon TL uzlaşma bedeli ödediğini söyledi. Mahkeme heyeti, sanık Ramazan Öner’in cezaevindeki süresi ve tarafların şikayetçi olmaması nedeniyle tahliye kararı verdi. Duruşmayı erteleyerek, sanık avukatının sunduğu görüntülerin incelenmesini ve mağdur M.T. hakkında kati rapor alınmasını kararlaştırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Wushu Kung Fu Şampiyonu Buket Kaya’nın Ölümüyle İlgili Tutuklanan Sürücü Tahliye Edildi – İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!