G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,08
CNY4,85
GBP45,71
EURO/USD1,11
BIST10.021,22
Petrol74,48
GR. ALTIN2.885,38
BTC2.179.985,91

Ramazanda Sandık Kurullarının Dikkat Çeken Kararı: Oy Sayımı İftar Saatini Etkilemeyecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu’na gönderdiği yazıda, sandık kurullarının saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlayacağını ancak Ramazan ayında sadece su ile orucun açılması durumunda sağlıklı oy sayımının yapılamayacağını belirtti. YSK’ya, sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği sorusu yöneltilmiştir.

YSK, konuyu inceledikten sonra “Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır.” hükmünü hatırlatmıştır. Bu nedenle, oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine oy birliğiyle karar verildi.

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu’na gönderdiği yazıda, sandık kurullarının saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlanacağını bildirdi. Ancak Ramazan ayı boyunca sadece su ile orucun açılması durumunda sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı uyarısında bulundu.

YSK’ya, sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği sorusu yöneltilirken, YSK “Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır.” hükmünü hatırlattı. YSK, bu sebeple oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine oy birliğiyle karar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ramazanda Sandık Kurullarının Dikkat Çeken Kararı: Oy Sayımı İftar Saatini Etkilemeyecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!