G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,08
CNY4,85
GBP45,71
EURO/USD1,11
BIST10.021,22
Petrol74,48
GR. ALTIN2.885,38
BTC2.179.985,91

Yeniden Refah Partisi’nde İstanbul Adayının Geri Çekilme Krizi: MKYK Üyesinden Çağrı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye 31 Mart’ta yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek. Yerel seçimlerde yarışın kritik önem taşıdığı şehirlerden biri de İstanbul. Kıyasıya rekabetin yaşandığı İstanbul’da AK Parti’nin adayı Murat Kurum’un sürecin lehine ilerlediği gözlemlenirken, CHP adayı ve mevcut İBB Başkanı İmamoğlu’nun parti içerisinde yaşanan kaoslar ile gündem olması sebebiyle süreç aleyhine ilerliyor. Kritik seçimde, İYİ Parti’nin CHP ile ittifak yapmayarak seçime ‘hür ve müstakil’ girmesi sonucu CHP, DEM Parti ile işbirliği içerisine girdi. Seçime ittifaksız girme kararı alan bir diğer parti ise Yeniden Refah oldu. Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum’a desteğini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi’nin eski Genel Sekreteri ve eski İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu geçtiğimiz haftalarda partisinden istifa ederek, AK Parti’ye geçmişti. Pamukçu, İstanbul’da CHP’ye karşı Murat Kurum’un desteklenmesi için Yeniden Refahlılara seslendi. “CHP’nin zulmüne bir kapı aralamak vebaldir” diyen Pamukçu, seçimi bir beka seçimi olarak gördüğünü ve CHP’nin zulmüne destek olmanın vebal olduğunu belirtti.

MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’nı desteklemesi gerektiğini savundu. Akyüz, Fatih Erbakan’a “İstanbul adayını geri çek millet senden bunu bekliyor” çağrısında bulundu. Akyüz, İstanbul adayının geri çekilerek Murat Kurum’un desteklenmesi gerektiğini belirtti. Parti kurucularından Mahmud Altunsoy ise, partisinin büyükşehirlerde aday göstermesinin yanlış bir karar olduğunu dile getirdi ve Yeniden Refah Partisi’nin rotasını şaşırmış olduğunu ifade etti.

Yeniden Refah Partisi içinde yaşanan kriz, parti içinde bölünmelere sebep olmuş ve bir istifa depremi yaşanmıştır. Yeniden Refah İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz sessizliğini korurken, Genel Başkan Fatih Erbakan’ın adayını geri çekip çekmeyeceği merak konusu olmuştur. Yeniden Refah Partisi’nde yaşanan bu gelişmeler seçim öncesinde partinin durumunu belirsiz hale getirmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeniden Refah Partisi’nde İstanbul Adayının Geri Çekilme Krizi: MKYK Üyesinden Çağrı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!