G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,00
CNY4,85
GBP45,64
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol74,05
GR. ALTIN2.887,72
BTC2.168.489,30

İstanbul Trafiğine Nefes Aldıran Dev Proje: Sarıyer-Kilyos Tüneli 2026’da Hizmete Açılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlık olarak İstanbul’da gerçekleştirdikleri yatırımlarla şehrin trafik sorununa önemli bir çözüm getirdiklerini ifade etti. Sarıyer-Kilyos Tüneli projesi sayesinde vatandaşların Avrupa Yakası’nı neredeyse boydan boya geçebilecekleri bir ulaşım imkanı sağlandığını belirtti. Bu projenin İstanbullulara 30 dakika zamandan tasarruf sağlayacağını aktaran Uraloğlu, Avrasya Tüp Tüneli, Marmaray, Kuzey Marmara Otoyolu gibi büyük projelerin depreme dayanıklı olarak inşa edildiğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu, Avrasya Tüp Tüneli, Marmaray, Kuzey Marmara Otoyolu gibi projelerin sadece İstanbul’a değil tüm Türkiye’ye ucuz ve kolay ulaşım imkanı sunduğunu kaydetti. Bu projelerle günlük olarak yüzbinlerce aracın ve insanın taşındığını ifade eden Uraloğlu, bu yatırımların Türkiye genelindeki ulaşımı da olumlu şekilde etkilediğini dile getirdi. İstanbul’un ulaşım altyapısının önemine vurgu yaparak, yapılan yatırımların bölgenin tüm ulaşım arterlerine büyük katkı sağladığını belirtti.

İstanbul’un Aort damarı olarak nitelendirdiği ana ulaşım arterlerinde önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Uraloğlu, Marmaray projesi ile günlük 650 bin insanın taşındığını söyledi. İstanbul Havalimanı projesinin de büyük bir ihtiyaç doğrultusunda gerçekleştirildiğini aktaran Uraloğlu, hedeflerinin 200 milyon kişinin seyahatini sağlamak olduğunu dile getirdi.

İstanbul’da olası bir depreme karşı ulaşım yapıl

larıyla alınan önlemler hakkında da açıklamalarda bulunan Uraloğlu, mevcut yapıları güçlendirdiklerini ve yeni projelerin de depreme dayanıklı şekilde inşa edildiğini belirtti. Sarıyer-Kilyos Tüneli projesinin de kuzeydeki yerleşim alanlarının erişimini kolaylaştıracağını ve olası bir depremde tahliyeye yönelik hizmet vereceğini ifade etti.

Son olarak, Kilyos Tüneli projesi hakkında bilgi veren Uraloğlu, projenin 2026 yılında tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi. Bu proje ile yaklaşık 8 bin 200 metrelik bir güzergahta yapılan 7 bin metrelik tünelin büyük bir kısmının tamamlandığını aktaran Uraloğlu, tamamlandığında tünelin 350 bin nüfusa hizmet edeceğini ve İstanbul’un ulaşımını büyük ölçüde kolaylaştıracağını belirtti. Gelecek yıllarda daha verimli çalışmalar için tüm belediyelerle işbirliği yapacaklarını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Trafiğine Nefes Aldıran Dev Proje: Sarıyer-Kilyos Tüneli 2026’da Hizmete Açılacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!