G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri: İsrail’in Gazze’deki Tutumu Savaş Suçu Mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda yaşanan insani felaket, açlıkla birleşerek daha da derinleşmeye başladı. Uluslararası kamuoyunda ise İsrail’e karşı baskı artarak, Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılması talep edildi. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, verdiği demeçte İsrail’in Gazze’de açlığı savaş silahı olarak kullandığı iddiasının ‘makul’ olduğunu belirtti. Türk, bu durumun kanıtlanması halinde savaş suçu anlamına geleceğini ifade etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun partisi Likud’dan Ekonomi Bakanı Nir Barkat ise Türk’ün açıklamalarını ‘saçmalık’ olarak nitelendirdi ve İsrail’in ABD ve diğer ülkeler tarafından sağlanan yardımları kabul ettiğini savundu.

İsrail’in 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 32 bin 552 kişinin hayatını kaybettiği ve 74 bin 980 kişinin yaralandığı açıklandı. Ayrıca, enkaz altında ve yol kenarlarında bulunan cesetlere İsrail güçlerinin engel olması sebebiyle sağlık ekiplerinin ve sivil savunma görevlilerinin ulaşamadığı belirtildi.

Türk’ün uyarılarına rağmen İsrail yönetimi, Gazze’deki durumu ‘saçmalık’ olarak niteleyerek eleştiriye karşılık verdi. İsrail’in Gazze’deki saldırılarının sivil halka yönelik olduğu ve insani acıları artırdığı belirtilirken, uluslararası toplumun bu duruma karşı daha sert tedbirler alması istendi. Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Türk, uluslararası toplumun İsrail’e karşı daha fazla baskı oluşturarak Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılmasını sağlaması gerektiğini vurguladı.

İsrail’in saldırıları sonucunda Gazze’deki insani krizin daha da derinleştiği, açlıkla birleşerek felaket boyutlarına ulaştığı dile getirildi. Türk’ün savaş suçu uyarıları ise uluslararası hukuk açısından ciddiye alınması gereken bir konu olarak değerlendirildi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması için uluslararası toplumun daha fazla çaba sarf etmesi gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri: İsrail’in Gazze’deki Tutumu Savaş Suçu Mu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!