G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.999,06

Hollanda’da İslam Karşıtı Grup Lideri, Kur’an-ı Kerim’e Yapılan Saldırı İle Gözaltına Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda’da ırkçı ve aşırı sağcı PEGIDA hareketi lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e köpek tasması takarak çirkin bir saldırıda bulundu. Arnhem Belediyesi tarafından kendisi için konulan eylem yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle mahkemede gözaltına alındı. Arnhem kentinde giriş yasağı bulunan Wagensveld’in bu durumu istisnai olarak değerlendirildi ve mahkemeye getirildi.

Arnhem Belediyesi geçtiğimiz hağta Wagensveld’in planladığı Kur’an-ı Kerim yakma eylemini kamu düzenini bozma ve tehlikeye atma gerekçesiyle yasaklamıştı. Sosyal medya hesabından yasağı ihlal edeceğini duyuran Wagensveld’e 6 aylık giriş yasağı getirildi. Yasağa karşı çıkan Wagensveld, bugün duruşma için Arnhem Mahkemesi’ne geldi ve gözaltına alındı.

Wagensveld geçmişte de ırkçı eylemler gerçekleştirmişti. 2022 ve 2023 yıllarında farklı kentlerde Kur’an-ı Kerim’e saldırılarda bulunan Wagensveld, ateş yakmanın yasak olduğu için polis tarafından müdahaleye uğramıştı. Geçen yıl Lahey ve Utrecht kentlerinde Kur’an-ı Kerim’e karşı provokatif eylemler yapan Wagensveld, benzer şekilde Rotterdam’da da gözaltına alınmıştı.

Rotterdam’daki gösteri planları engellenen Wagensveld, Lahey Büyükelçiliği önünde de Kur’an-ı Kerim’e saldırmıştı. Hollanda’da İslam karşıtı provokasyonlarıyla bilinen Wagensveld, ırkçı ve aşırı sağcı eylemleriyle dikkat çekmektedir. Hollanda polisi ve yetkililer, bu tür saldırıları önlemek için gerekli adımları atmaya devam etmektedirler. Irkçılığa ve hoşgörüsüzlüğe karşı mücadele devam ederken, Edwin Wagensveld gibi kişilerin toplumda yarattığı gerginliğin önüne geçilmesi için çaba gösterilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hollanda’da İslam Karşıtı Grup Lideri, Kur’an-ı Kerim’e Yapılan Saldırı İle Gözaltına Alındı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!