G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO37,88
CNY4,85
GBP45,62
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,47
GR. ALTIN2.884,71
BTC2.165.675,88

Muhtarın Lüks Araç Konvoyu Polisi Harekete Geçirdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pendik Velibaba Mahallesi muhtarı ve muhtar adayı olan Şükrü Aydemir’in 27 Mart tarihinde içerisinde çakar tertibatı da bulunan lüks araçlarla konvoy yaparak dolaşması sosyal medyada gündem olmuştu. Görüntüler üzerine harekete geçen polis, araçlardaki çakar tertibatının sonradan usulsüz olarak eklendiğini tespit etti. Başka bir deyişle, kullanılan araçlarda bulunan çakar tertibatı sökülerek araç sahiplerine idari para cezası uygulanırken, “Trafik güvenliğini kasten tehlikeye düşürmek” suçundan adli işlem başlatıldı. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar lambalı) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullananlara asla taviz vermeyeceklerini” belirtti. Bu tür durumların önüne geçmek adına gerekli adımların atılacağını vurguladı.

Adli ve idari soruşturmanın devam etmekte olduğu bilgisine ulaşılırken, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağı ifade edildi. Öte yandan, Siirt’te yaşanan muhtarlık kavgasında 1’i polis olmak üzere toplam 9 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Siirt Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Siyasi olaylarda yaşanan şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan yetkililer, kamu düzeninin sağlanması adına gerekli adımların atılacağını belirtti. Özellikle seçim süreçlerinde yaşanan olayların önüne geçilmesi ve halkın huzurunun bozulmaması için titiz bir çalışma yürütüldüğü dile getirildi. Kamu güvenliğinin sağlanması ve herkesin güven içinde yaşayabilmesi adına gerekli önlemlerin alınacağına vurgu yapıldı.

Son olarak, tüm bu yaşanan olayların ardından İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün konuya ilişkin detaylı bir rapor hazırlayarak yaşanan aksaklıkların önüne geçilmesi için gerekli adımları atacağı ifade edildi. Mevcut düzenlemelerin daha etkin bir şekilde uygulanması ve halkın güvenliğinin sağlanması adına çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdürüleceği öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muhtarın Lüks Araç Konvoyu Polisi Harekete Geçirdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!