G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Japonya’da Bebek Bezi Üreticileri İş Modelini Değiştiriyor: Yetişkinler Merkeze Alınıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’daki bir bebek bezi üreticisi, ülkenin düşen doğum oranları nedeniyle iş modelini değiştirme kararı aldı. Tokyo merkezli Oji Holdings, bebek bezleri üretimini durdurma kararı alarak, yetişkinlere odaklanacaklarını duyurdu. Şirket, Japonya’da giderek azalan doğum oranları ve hızla yaşlanan nüfus nedeniyle böyle bir karar aldıklarını belirtti. Yetişkin bezlerinin satışlarının son 10 yıldan fazladır bebek bezlerini geride bıraktığını da belirtti.

Japonya’da doğan bebek sayısının her yıl düştüğüne dikkat çeken firma, 2023 yılında doğan bebek sayısının bir önceki yıla göre yüzde 5,1 düştüğünü açıkladı. Bu durumun, bebek bezi talebinin azalmasına sebep olduğunu belirten şirket, yıllık üretimlerinin de giderek düşüş gösterdiğini ifade etti. Oji Holdings, 2001 yılında 700 milyon bebek bezi üretirken, şu an bu rakamın 400 milyona kadar gerilediğini kaydetti.

Japonya’daki en büyük bebek bezi üreticisi Unicharm da 2011 yılında yetişkin bezlerinin bebek bezlerini satış rakamlarında geride bıraktığını duyurmuştu. Yetişkin bez pazarının değerinin 2 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Bu durumun sebebi ise Japonya’nın dünyadaki en yaşlı nüfuslardan birine sahip olması. Ülkenin nüfusunun yaklaşık yüzde 30’u 65 yaş ve üzerinde bulunurken, 80 yaş ve üzeri nüfusun oranı da yüzde 10’u aşmış durumda.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio da ülkenin içinde bulunduğu demografik sorunlara dikkat çekerek, “Japonya bir toplum olarak işlev görmeye devam edip edemeyeceğimizin eşiğinde duruyor” şeklinde konuştu. Doğurganlık oranlarının sadece Japonya’da değil, diğer Asya ülkelerinde de düştüğünü belirten Kişida, bu durumun ciddi sosyo-ekonomik sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Son olarak, Japonya’nın yaşlanan nüfusu ve azalan doğum oranları ile karşı karşıya olduğu gerçeği, bebek bezi üreticilerini yeni iş modelleri geliştirmeye zorluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Japonya’da Bebek Bezi Üreticileri İş Modelini Değiştiriyor: Yetişkinler Merkeze Alınıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!