G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,85
GBP45,60
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol72,53
GR. ALTIN2.886,60
BTC2.159.259,46

Erdoğan, ABD’ye gidiyor! İşte ziyaretin detayları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek olan NATO Zirvesi’nde son kez bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, 9 Mayıs tarihinde ABD’de bir araya gelecek. Bu ziyaret, Biden’ın başkanlık döneminde Erdoğan’ın ABD’ye gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret olma özelliği taşıyor.

İki liderin ilk kez Oval Ofis’te bir araya gelecek olmaları da ziyaretin önemini arttırıyor. Erdoğan ve Biden’in son görüşmesi, Temmuz 2023 tarihinde Vilnius’taki NATO Zirvesi’nde gerçekleşmişti.

Görüşmenin gündeminde yer alacak başlıklar arasında ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler ve ticaret yer alıyor. Özellikle Türkiye’nin F-16 tedarik süreci ve F-35 projesi kapsamında ödediği 1.4 milyar doların mahsuplaşılması gibi konuların ele alınması bekleniyor. Ayrıca Türkiye’nin, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terörle mücadelesinin de görüşme gündeminde yer alması bekleniyor.

Bu ziyaret, Türk-Amerikan ilişkileri açısından da büyük önem taşıyor. İki ülke arasındaki stratejik iş birliğinin güçlendirilmesi ve ortak çıkarların korunması adına gerçekleştirilecek olan bu ziyaret, önemli kararların alınmasına zemin hazırlayabilir.

9 Mayıs’ta Washington’da gerçekleşecek olan bu görüşme, hem Türkiye hem de ABD açısından önemli sonuçlar doğurabilir. İki liderin Oval Ofis’te gerçekleştirecekleri bu buluşma, hem bölgesel hem de küresel anlamda etkileri olacak kararların alınmasına neden olabilir. Bu açıdan ziyaretin sonuçları dikkatle takip edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan, ABD’ye gidiyor! İşte ziyaretin detayları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!