G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,57
CNY4,84
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST9.106,96
Petrol77,09
GR. ALTIN2.875,67
BTC2.086.567,94

Rusya’da Gerçekleşen Terör Saldırısının Arkasındaki Ülkeler Açıklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın başkenti Moskova’daki “Crocus City Hall” adlı konser salonunda meydana gelen terör saldırısı dünya çapında geniş yankı uyandırdı. Terör eyleminin ardından, terör örgütü DEAŞ’ın üstlendiği açıklanmış olsa da, saldırının arkasındaki gerçek uluslararası bağlantılar Rusya tarafından detaylı bir şekilde araştırılmaya devam ediyor. Rusya’nın Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov, saldırıyla ilgili olarak ABD, İngiltere ve Ukrayna’nın sorumluluğunu işaret etti.

Moskova’daki terör saldırısının arkasındaki ülkeler hakkındaki iddialar FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov’un basın mensuplarına yaptığı açıklamalarla daha net bir şekilde gün yüzüne çıktı. Bortnikov, saldırının planlayıcılarının Ukrayna topraklarında saklandığını ve saldırı sonrası Ukrayna’da “kahraman” olarak karşılanmayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, Rusya’nın terör saldırısına karşılık vereceğini ve saldırının her aşamasında yer alan kişilerin bulunarak cezalandırılacağını vurguladı.

Bortnikov’un açıklamalarına göre, Ukrayna’nın terör saldırısı faaliyetlerini sürdürdüğü ve Orta Doğu’da militanlar yetiştirdiği iddia ediliyor. Bunun yanı sıra ABD’nin Rusya’ya terör saldırısı konusunda istihbarat paylaştığı da ifade edildi ancak bu bilgilerin genel niteliğe sahip olduğu belirtildi. FSB Direktörü, Ukrayna Güvenlik Servisi’nin (SBU) terör saldırılarını engellemeye devam ettiğini hatırlatarak Ukrayna istihbaratını terör örgütü olarak nitelendirdi.

Rusya’nın Moskova’da yaşanan terör saldırısına verilecek karşılığın ciddi olacağı vurgulandı ve ülkenin terör tehdidiyle mücadelede kararlı olduğu belirtildi. FSB Başkanı, Rusya’ya ve Rus vatandaşlarına karşı suç işleyenlerin meşru hedef olarak belirlendiğini ve bu kişilerin cezalandırılacağını dile getirdi. Saldırıyı düzenleyen kişilerin yakalanmasının ardından soruşturmanın derinleştirilerek devam edeceği açıklandı.

22 Mart akşamı gerçekleşen Moskova terör saldırısında yaşamını yitiren 139 kişi ve yüzlerce yaralı olmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin dahil olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Olayın ardından başlayan soruşturma devam ederken, uluslararası ilişkilere dair gerilimin artması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’da Gerçekleşen Terör Saldırısının Arkasındaki Ülkeler Açıklandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!