G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO37,98
CNY4,84
GBP45,61
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,25
GR. ALTIN2.882,47
BTC2.168.630,62

Adana Saimbeyli’de Meydana Gelen 3.6 Büyüklüğündeki Deprem Çevre İlleri Salladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Adana’nın Saimbeyli ilçesinde merkez üssü bulunan bir deprem meydana geldi. Saat 12.02 sularında gerçekleşen depremin büyüklüğü 3.6 olarak ölçüldü. Depremin, yerin 7 kilometre altında meydana geldiği belirlendi. Bu deprem, çevre illerde de hissedildi.

AFAD’ın Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, depremin büyüklüğü 3.6 (Ml) olarak belirtildi. Saimbeyli ilçesinin Adana’da bulunan merkez üssüyle kaydedilen deprem, 26 Mart 2024 tarihinde, Türkiye saati ile 12.02’de meydana geldi. Depremin enlem ve boylam değerleri sırasıyla 37.84306 N ve 36.25917 E olarak ölçüldü. Yerin 7.04 kilometre derinliğinde meydana gelen bu depremin detaylarına AFAD’ın resmi internet sitesinden ulaşılabileceği belirtildi.

Depremin etkisiyle Adana ve çevresinde panik yaşandığı, binaların sallandığı ve insanların sokaklara döküldüğü bildirildi. Şiddeti 3.6 olan deprem, bazı vatandaşlar arasında kısa süreli endişe yarattı. Ancak herhangi bir can veya mal kaybının olmadığı açıklandı. Depremin ardından AFAD ekipleri bölgede incelemelerde bulunarak, olası artçı sarsıntılar konusunda uyarılarda bulundu.

Adana Valiliği de deprem sonrasında bir açıklama yaparak, vatandaşların sakin olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerektiğini duyurdu. Valilik, deprem sırasında herhangi bir olumsuz durumla karşılaşan vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramalarını tavsiye etti. Şehir genelinde deprem tatbikatları yapılacak ve depreme karşı daha hazırlıklı olunacak şekilde çalışmalar yürütüleceği belirtildi.

Sonuç olarak, Adana’nın Saimbeyli ilçesinde meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki deprem, bölgede kısa süreli endişe yaratsa da herhangi bir can veya mal kaybına sebep olmadı. AFAD ve diğer ilgili kurumlar, olası artçı sarsıntılara karşı önlem alınması konusunda vatandaşları uyardı. Önümüzdeki günlerde bölgede yapılacak olan tatbikatlarla deprem riskine karşı hazırlıkların artırılması planlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana Saimbeyli’de Meydana Gelen 3.6 Büyüklüğündeki Deprem Çevre İlleri Salladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!