G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,99
CNY4,86
GBP45,70
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,94
GR. ALTIN2.895,01
BTC2.157.928,22

Şırnak Valiliği’nden Operasyon: Terörün YPS Komutanı Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla terörle mücadele kapsamında başarılı çalışmaların devam ettiği belirtildi. 21 Mart tarihinde il merkezinde düzenlenen operasyon hakkında açıklamada bulunuldu.

Operasyon kapsamında, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan ve Türkiye’ye yasa dışı yollardan girerek YPS faaliyetlerini yönetmek ve seçimlere müdahale etmek üzere görevlendirilen bir teröristin yakalandığı ifade edildi. Yakalanan teröristin Dorşin Botan kod adını kullandığı ve 2009 yılında terör örgütüne katılarak faaliyetlerine başladığı belirtildi. Teröristin Kuzey Irak Gare alanında bulunduğu, 2011 yılında Kandil’de, 2015-2017 yılları arasında Suriye/Derik bölgesinde sözde karargahta YPJ komutanı olarak görev yaptığı, daha sonra 2019-2020 yıllarında ise Şengal saha komutanı olarak terör örgütü faaliyetlerini sürdürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Yakalanan teröristin Şırnak Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, terörle mücadelede halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için kararlılıkla devam edileceği vurgulandı. Terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele yürütüleceği ifade edilen açıklamada, güvenlik güçlerinin teröristlere karşı operasyonlarını sürdüreceği bildirildi.

Şırnak Valiliği, operasyonların halkın huzur ve güvenliğini sağlama amacıyla planlı ve kararlı bir şekilde devam edeceğini belirtti. Terör örgütlerine yönelik yapılan çalışmaların etkinliği vurgulanan açıklamada, güvenlik güçlerinin terör örgütlerine karşı mücadelede azimli bir tutum sergilediği ifade edildi. Halkın desteğiyle terörle mücadelenin başarılı bir şekilde yürütüldüğü ve bu konuda kararlı adımların atılacağı vurgulandı.

Şırnak Valiliği’nin yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin terörle mücadele konusundaki kararlılığı ve başarılı operasyonlarının devam edeceği mesajı verildi. Halkın huzur ve güvenliği için terörle mücadelede kararlılıkla hareket edileceği vurgulanan açıklamada, terör örgütlerine karşı her zaman en etkin önlemlerin alınacağı belirtildi. Açıklamada, güvenlik güçlerine destek çağrısında bulunularak, halkın da teröre karşı birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şırnak Valiliği’nden Operasyon: Terörün YPS Komutanı Yakalandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!