G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,99
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,11
BIST9.899,45
Petrol73,95
GR. ALTIN2.880,70
BTC2.170.553,61

Yerel Seçimlerde 1 Milyon Genç İlk Kez Oy Kullanacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçimler için geri sayım başladı! Ülke genelinde 206 binden fazla sandığın kurulacağı seçimlerde, kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin yanı sıra 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez sandık başına gidecek. 34 siyasi partinin adayları yarışacak ve 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar seçilecek. Seçimlerde ayrıca il genel meclisi üyeleri ve belediye meclis üyeleri de belirlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oy kullanmak için İstanbul Saffet Çebi İlköğretim Okulu’na gidecek ve akşam saatlerine kadar İstanbul’da kalmayı planlıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Anıttepe Ortaokulu’nda oy kullanacak ve seçimi MHP Genel Merkezi’nde takip edecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Manisa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu’nda oyunu kullanacak ve seçim sonuçlarını Ankara’daki genel merkezde takip edecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Ankara’da Bilkent T Emlak Bankası Ortaokulu’nda oy kullanacak ve seçim sonuçlarını genel merkezde kurmaylarıyla birlikte takip edecek. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının da oy kullanacakları yerler belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü’nde, Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum Kağıthane’de, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ümitköy’de ve Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı Turgut Altınok ise Kocatepe’de oy kullanacak.

Seçim günü heyecanı artarken, siyasi liderlerin oy kullanacakları yerler ve seçimin gidişatı merakla bekleniyor. Radyo, televizyon ve internet üzerinden seçim sonuçlarını canlı olarak takip edebileceğiniz gibi, seçim günü gelişmeleri de anlık olarak yayınlanacak. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşecek olan yerel seçimler, ülkenin siyasi geleceği ve yönetiminde önemli bir adım olacak. Sonuçların vatandaşlar için hayırlı olması temennisiyle, seçim günü tüm vatandaşların demokratik hakkını kullanarak oy kullanmaları önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yerel Seçimlerde 1 Milyon Genç İlk Kez Oy Kullanacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!