G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,93
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,11
BIST9.907,94
Petrol73,61
GR. ALTIN2.872,91
BTC2.171.047,36

İmamoğlu’nun Mal Beyanında Skandal! Villalar Neden Gizlendi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde CHP’li Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu’nun mal varlığıyla ilgili açıklamalar yapıldı. Mal beyanında çiftin banka hesaplarında 8 milyon 728 bin 645 lira, 395 bin 737 dolar ve 52.01 gram altın bulunduğu belirtildi. Ayrıca çiftin 802 bin 584 lira değerinde altın ve mücevherata sahip olduğu da ifade edildi.

Ancak, Ekrem İmamoğlu’nun mal beyanında yer almayan 1,5 milyar TL değerinde 3 villasının Sarıyer, Emirgan’da bulunduğu ve bu villaların açıklanmadığı ortaya çıktı. Bu durum büyük tepkilere neden oldu ve İmamoğlu’nun milyarlık villalarını nasıl gizlediği sorularını beraberinde getirdi.

Boğaz’ın en kıymetli bölgelerinden Emirgan’da bulunan villalar, İmamoğlu’nun şirketi olan İmamoğlu İnşaat’a ait olan paravan şirket Güllüce Tarımcılık Sanayi Tic. A.Ş adına alınmıştı. Villaların kamuoyundan gizlenmesi için tüzel kişilik üzerine gösterildi ve Güllüce Tarımcılık A.Ş’nin paravan olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

İmamoğlu, canlı yayında yaptığı açıklamada, 1,5 milyar TL değerindeki 3 villanın İmamoğlu İnşaat’a ait olduğunu itiraf etti. Bu durum sonrasında İBB Başkan adayı Murat Kurum’dan tepki geldi ve İmamoğlu’nun mal beyanında gizlediği villaların net bir şekilde açıklanması gerektiğini belirtti.

İmamoğlu’nun mal beyanında yer almayan villaların gizlenmesi çeşitli soruları da beraberinde getirdi. Villaların mal beyanında neden gösterilmediği, İmamoğlu’nun başka varlıklarını gösterip göstermediği, Güllüce Tarım için nereden mali kaynak sağlandığı gibi konular merak konusu oldu.

Sonuç olarak, İmamoğlu’nun mal varlığıyla ilgili açıklamaları ve villalarının mal beyanında yer almaması hakkında ortaya çıkan detaylar büyük yankı uyandırmış ve kamuoyunun dikkatini çekmiştir. Bu durum, siyasette şeffaflığın ve hesap verebilirliğin önemini bir kez daha gündeme getirmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu’nun Mal Beyanında Skandal! Villalar Neden Gizlendi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!