G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,93
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,11
BIST9.907,94
Petrol73,61
GR. ALTIN2.872,91
BTC2.171.047,36

Edirne Valiliğinden Ekmek Fiyatlarıyla İlgili Açıklama Geldi: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Valiliği, yerel basında çıkan haberler ve vatandaşlardan gelen talepler üzerine ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama yapma gereği duydu. Valilik, ekmek satış tarifesinde herhangi bir değişiklik olmadığını vurgulayarak, bu konuda Meslek Odaları Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelikler’in geçerli olduğunu belirtti.

Belirtilen yönetmelikler gereği, ilgili odaların aldığı kararların öncelikle Ticaret Bakanlığı’na gönderilmesi ve Valilik tarafından bildirilmesi gerekmektedir. Ancak, şu ana kadar ilgili odalardan Valilik’e yeni bir fiyat tarifesi ulaşmamıştır. Edirne’de halk tipi ekmek kilogram fiyatı 37,50 lira iken, 200 gram ekmeğin fiyatı 7,50 lira olarak belirlenmiştir. Meslek odaları tarafından farklı bir fiyat tarifesi Valilik’e ulaştığında, mevzuatta belirtilen yetkiler kullanılacaktır.

Valilik, halkın bu konuda endişelenmemesi gerektiğini ve mevcut fiyatların geçerli olduğunu belirtirken, yeni bir fiyat tarifesi olduğunda gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı. İlgi odalarının Valilik’e yeni bir fiyat tarifesi ile başvurması durumunda, mevzuata uygun şekilde hareket edilecektir.

Bu noktada, Valilik ekmek fiyatları konusunda kamuoyunu bilgilendirme gereği duymuş ve ilgili mevzuata bağlı kalacağını vurgulamıştır. Vatandaşların ekmek fiyatları konusunda endişelenmemesi ve mevcut fiyat listelerinin geçerli olduğunu bilmesi gerektiği belirtilmiştir. Valilik, söz konusu süreçle ilgili gerekli tüm adımları atmaya devam edecek ve duyuru yapılmadığı sürece ekmek fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Edirne Valiliğinden Ekmek Fiyatlarıyla İlgili Açıklama Geldi: İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!