G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,48
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,11
GR. ALTIN2.884,23
BTC2.176.443,00

İsrail’in Çocuklara Yönelik Saldırıları Artıyor: Dünya Genelinde Güçlü Adımlar Atılmalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in çocuklara yönelik saldırılarına karşı güçlü adımlar atılmadığı için saldırıların arttığı belirtilen açıklamada, İHH, Yetim Vakfı, Yeryüzü Çocukları Derneği ve Hukukçular Derneği tarafından oluşturulan Çocuk Hakları Platformu, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını yapan Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz, dünyadaki 1 milyar çocuğun yetim, öksüz veya yoksulluk içinde olduğunu vurguladı. Yılmaz, Dünya Yetimler Günü’nün önemine dikkat çekerken, “Yetimlere karşı sorumluluklarımızı hatırlatması açısından her gün önemli bir gündür” dedi.

Yılmaz, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana devam eden soykırımında binlerce çocuğun hayatını kaybettiğini ve hayatta kalan çocukların da psikolojik destek alması gerektiğini belirtti. Kınamadan öteye gidilmediğini ve batılı ülkelerin desteğiyle İsrail’in cesaretlendiğini söyleyen Yılmaz, uluslararası kuruluşların metinlerinin gereksiz hale geldiğini ifade etti. İHH Yetim Çalışmalarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer ise Gazze’deki durumu en zor süreçlerden biri olarak nitelendirirken, umutsuzluğa kapılmayacaklarını ve Gazze’deki yetimlere umut olacaklarını söyledi.

Yeryüzü Çocukları Derneği Başkanı Sümeyye Altun, Gazze’deki çocukların haklarının korunması için uluslararası düzeyde çalışma yapılması gerektiğini belirtirken, Avukat Ayşe Göknur Shanal da İsrail’in bebeklere ve çocuklara savaş açtığını ifade etti. Avustralya’daki ekibin uluslararası düzeyde İsrail’e karşı mücadele edeceğini söyleyen Shanal, platformun desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Basın açıklamasında, Hukukçular Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Melih Gülseren ve Çocuk Hakları Platformu Sözcüsü Avukat Betül Zağlı Topal da konuşma yaptı.

Program, Yetim Vakfı Akademi Topluluğu’nun hazırladığı “Filistin’de Çocuk Olmak” raporunun sunumuyla sona erdi. İşgal altındaki Filistin’de yaşanan çocuk hakları ihlallerine dikkat çekmek ve uluslararası toplumu bu konuda duyarlı olmaya çağırmak amacıyla düzenlenen basın açıklaması, İsrail’in çocuklara yönelik saldırılarına karşı bir duruş sergileme ve yetim çocuklara destek olma amacını taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Çocuklara Yönelik Saldırıları Artıyor: Dünya Genelinde Güçlü Adımlar Atılmalı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!