G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

Putin: “Rusya’yı hedefleyen terör saldırısının detayları”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son 20 yılın en kanlı saldırısı, başkent Moskova’da Crocus Belediye Binası’ndaki konser salonunda gerçekleşti. Saldırıda 100’den fazla insan hayatını kaybetti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu. Ayrıca terör saldırısına maruz kalanlara yardım eden herkese teşekkürlerini iletti.

Putin, saldırının arkasındaki güce dikkat çekerek, saldırıyı planlayanların toplumda panik ve nifak tohumu ekmeyi umduklarını ancak Rus toplumunun birlik ve direniş kararlılığıyla karşı koyduğunu vurguladı. Putin, saldırının azmettirenlerinin araştırıldığını belirtti. ABD’nin ise saldırının DEAŞ tarafından gerçekleştirildiği yönünde propagandalar yaptığını savundu.

Putin, terör saldırısının bir göz korkutma eylemi olduğunu söyleyerek, saldırının kimin çıkar sağladığının araştırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Putin, saldırıyı 2014’ten bu yana Kiev’deki neo-Nazi rejiminin Rusya’ya karşı savaşanların girişimlerinden biri olarak nitelendirerek, teröristlerin Ukrayna’ya gitmeye çalışmalarının sebebini sorguladı. Rus lider, Ukrayna ordusunun başarısız “karşı taarruzunu” ve Kiev’in terörü destekleyenlerle ilgili soru işaretlerini de gündeme getirdi.

Putin, teröristlerin Ukrayna’ya gitmeye çalışmalarının nedenini ve orada kendilerini kimin beklediğini sorguladı. Saldırının azmettirenlerini bulmak için sıkı bir araştırma yapacaklarını belirtti. Putin, Rus halkının saldırıya karşı sergilediği dayanışma ve birlik ruhunu takdir etti. Putin, açıklamalarının sonunda, Crocus City Hall’daki terör saldırısında hayatını kaybedenleri bir kez daha anarak, tüm Rus toplumuna başsağlığı diledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Putin: “Rusya’yı hedefleyen terör saldırısının detayları”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!