G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,48
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,11
GR. ALTIN2.884,23
BTC2.176.443,00

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Hava Uyarısı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu hava tahmini yaptı. Marmara’nın batısı ile Antalya ve Mersin il merkezleri dışında kalan yerlerde yağışlar beklenirken, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülecek. Ayrıca, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile bazı illerde kuvvetli yağışlar olabileceği uyarısında bulunuldu. Gece ve sabah saatlerinde Marmara, İç Ege ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında pus ve sis, doğu bölgelerde ise buzlanma ve don olayı riskine dikkat çekildi. Aynı zamanda, Marmara ve Ege’de toz taşınımı bekleniyor ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

İstanbul Valiliği de yarın sabah saatlerinden itibaren kentte kuvvetli rüzgar ve fırtına beklediğini açıkladı. Bu duruma karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Konya gibi 23 il için sarı kodlu uyarı yayımladı.

Hava sıcaklığının Marmara ve Batı Akdeniz’de artacağı, iç ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve batı yönlerden hafif olacağı, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise kuvvetli esmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış, rüzgar, çığ ve toz taşınımı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Doğu Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz’de fırtına, Güney Ege ve Van Gölü’nde ise fırtınamsı rüzgar beklendiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bölgesel hava tahminlerine göre, hava durumunun parçalı ve çok bulutlu olacağı, yağmur ve sağanak yağışların yaşanacağı bölgeler özel olarak belirtildi. Ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Hava Uyarısı: İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!