G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,10
CNY4,85
GBP45,56
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,33
GR. ALTIN2.883,21
BTC2.181.812,94

Ericsson, Küresel Maliyetleri Düşürmek İçin Personel Sayısını Azaltıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ericsson, küresel maliyetleri azaltma planı kapsamında personel sayısını azaltacak. 2024 yılına kadar sürecek olan bu süreçte Ericsson, İsveç’te yaklaşık 1200 kişiyi işten çıkaracak. Şirket, verimliliği artırmaya yönelik girişimlerine devam edecek.

2024 yılında mobil ağ pazarının zorluğu ve müşterilerin temkinli davranışları nedeniyle sipariş hacimlerinde daha fazla düşüş öngörülüyor. Bu sebeple Ericsson, maliyetleri düşürme planını uygulayarak personel sayısını azaltma kararı aldı.

Şirket, 2023 yılında da dünya genelinde 8 bin 500 kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu. İsveç’te ise 1400 çalışanın işine son verilmişti. Ericsson’un küresel girişimleri kapsamında alınan bu kararlar, faaliyetlerde verimliliği artırmayı ve maliyetleri düşürmeyi hedefliyor.

Ericsson, yatırımlarını sürdürürken, iş gücü maliyetlerindeki azaltma planıyla daha rekabetçi bir konuma gelmeyi hedefliyor. Şirket, sendikalarla görüşmelere başlamış olup, işten çıkarılan çalışanlar için destek önlemleri alacak.

Dünya telekomünikasyon devi Ericsson’un, personel azaltma kararıyla ilgili detaylar süregelen küresel ekonomik koşullar ve pazar beklentilerine göre şekilleniyor. Şirket, stratejik planlarını uygulamaya devam ederek, faaliyetlerini geleceğe yönelik daha sağlam bir temele oturtmayı amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ericsson, Küresel Maliyetleri Düşürmek İçin Personel Sayısını Azaltıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!