G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Rusya’da Terör Saldırısının Ardından İdam Cezası Tartışmaları Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın başkenti Moskova’da meydana gelen terör saldırısı sonrasında ülkede idam cezası konusu gündeme geldi. 22 Mart akşamı “Crocus City Hall” adlı konser salonuna düzenlenen saldırıda silahlı kişiler, otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtılar. Konser salonunda çıkan yangın sonucunda çatı çökerken, 137 kişi hayatını kaybetti ve 182 kişi yaralandı. Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıyı gerçekleştiren 11 kişinin arasında 4 şüphelinin de bulunduğunu duyurdu.

Saldırının ardından idam cezasıyla ilgili tartışmalar başladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, idam cezasının tartışma konusu olmadığını belirtirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise saldırıyı düzenleyen kişilerin yakalandığını açıkladı. Rusya’da idam cezası konusu, Rusya Duma Başkanı Vladimir Vasilyev’in idam cezasıyla ilgili soruların araştırılacağını belirtmesiyle gündeme geldi. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev ise saldırganların öldürülmesi gerektiğini belirtti.

1996 yılından bu yana Rusya’da idam cezası yasal olmasına rağmen uygulanmamaktadır. Eski Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin, 1996 yılında idam cezasıyla ilgili bir moratoryum ilan etmiş ve bu cezanın uygulanmamasını sağlamıştı. Son olarak Rusya’da gerçekleşen terör saldırısı, ülkede idam cezası konusunun tekrar gündeme gelmesine sebep olmuştur. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, konuyla ilgili yapılan açıklamada idam cezası hakkında henüz bir tartışma yapılmadığını ifade etmiştir.

Rusya’nın Moskova kentindeki terör saldırısı sonrası ülkede konuşulan idam cezası, tüm dikkatleri üzerine çekmiştir. Saldırıyla ilgili yapılan soruşturma sonucunda 137 kişinin hayatını kaybetmesi, ülkedeki güvenlik endişelerini artırmıştır. Rusya’da idam cezasının yeniden yürürlüğe konulmasıyla ilgili kamuoyunda farklı görüşler öne sürülmektedir. Bu tür vahşet olaylarının önüne geçilmesi ve suçluların caydırılması amacıyla idam cezasının yeniden uygulanması tartışmaları devam etmektedir. Kremlin’in resmi açıklamasında ise halihazırda idam cezasının tekrar gündeme getirilmediği belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’da Terör Saldırısının Ardından İdam Cezası Tartışmaları Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!