G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,10
CNY4,85
GBP45,56
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,33
GR. ALTIN2.883,21
BTC2.181.812,94

İmamoğlu’nun Mal Varlığı Skandalı Ortaya Çıktı: 1,5 Milyar TL Değerinde 3 Villa!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerine yalnızca 5 gün kala tartışmaların odağında yer alıyor. Sarıyer Emirgan’da bulunan ve 1,5 milyar TL (50 Milyon Dolar) değerinde olduğu iddia edilen 3 villasının mal beyanında yer almadığı ileri sürüldü. Bu villaların, İmamoğlu’nun sahibi olduğu İmamoğlu İnşaat’ın paravan şirketi Güllüce Tarımcılık Sanayi Tic. A.Ş adına alındığı iddia edildi.

İddialara göre, villaların alınmasında işin içinde İmamoğlu İnşaat yetkilisi Tuncay Yılmaz’ın da adı geçiyor. Güllüce Tarımcılık A.Ş’nin 2021 yılında Akvaryum AVM’nin sahibi Ali Nuhoğlu tarafından kurulduğu ve kurulduktan kısa bir süre sonra villaların satın alındığı belirtiliyor.

Ekrem ve Dilek İmamoğlu’nun 2024 yerel seçimleri öncesindeki mal varlıkları da açıklandı. Çiftin toplamda 16 taşınmazları bulunurken, banka hesaplarındaki nakit paranın detayları da kamuoyuyla paylaşıldı. Ayrıca çeşitli mücevher ve altınların da mal varlıkları arasında yer aldığı öne sürüldü.

Geçmiş seçimlerde de mal bildirimi yapan İmamoğlu’nun 2019 yılında açıkladığı mal varlığı da detaylandırıldı. İBB Başkanı’nın çeşitli il ve ilçelerdeki taşınmazları, araçları ve banka hesaplarıyla ilgili bilgiler verildi. Ayrıca borç ve alacak bilgilerinin de paylaşıldığı belirtildi.

İmamoğlu’nun mal varlığında yer alan şirketler de incelendi. İmamoğlu’nun yüzde 60 hisse sahibi olduğu İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ile kurucu ortağı olduğu SSB Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret AŞ’nin proje aşamasındaki mülkleri ve sermayeleri hakkında detaylar paylaşıldı.

Tüm bu iddialar ve açıklamalar, seçim öncesi siyasette gündem olmaya devam ediyor. (Sabah)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu’nun Mal Varlığı Skandalı Ortaya Çıktı: 1,5 Milyar TL Değerinde 3 Villa!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!