G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,14
CNY4,85
GBP45,53
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol73,92
GR. ALTIN2.874,62
BTC2.178.989,71

Emekli Maaşlarıyla İlgili Seyyanen Zam İddiaları Gündemde! AK Parti’den Dikkat Çeken Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekli maaşlarına seyyanen zam yapıp yapılmayacağı konusundaki iddialar gündemi meşgul ederken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler bu konudaki iddiaları yalanladı. Güler, Büyük Sivas Haber TV’ye yaptığı açıklamada, AK Parti’nin böyle bir çalışmasının olmadığını belirtti. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise önceki gün katıldığı bir programda, emeklilerle ilgili düzenlemelerin Haziran sonu ya da Temmuz başında yapılacağını belirtmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yaparak, emekli maaşlarına ciddi bir zam yapılması gerektiğini belirtti. Akşener, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, bayram ikramiyesinin de 7 bin lira olması gerektiğini ifade etti. Aynı şekilde CHP lideri Özgür Özel de emekli maaşlarına 7 bin lira seyyanen zam yapılması gerektiğini belirtti. Özel, emeklilerin günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak durumda olduklarını dile getirdi.

Öte yandan, Emekli vatandaşların bayram ikramiyeleri için belirlenen tarihler açıklandı. Bakan Işıkhan, bayram öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında bayram ikramiyelerinin emeklilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu. (a) (SSK) kapsamında gelir ve aylık alan emeklilerin ödemeleri ise ayın 17 ve 18’inde olanlara 2 Nisan’da, 19, 20, 21, 22’sinde olanlara 3 Nisan’da, 23, 24, 25, 26’sında olanlara ise 4 Nisan tarihinde yapılacak.

Sonuç olarak, emekli maaşlarına seyyanen zam yapılması konusundaki tartışmalar devam ederken AK Parti henüz böyle bir çalışma gerçekleştirmeyeceğini belirtti. İYİ Parti ve CHP ise emeklilere ciddi bir zam yapılması gerektiğini vurgulayarak, hükümeti bu konuda adım atmaya çağırdı. Emeklilerin bayram ikramiyeleri ise belirlenen tarihlerde hesaplarına yatırılacak ve emekliler bu ödemeleri alabilecek. Konuyla ilgili gelişmeler yakından takip edilmeye devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emekli Maaşlarıyla İlgili Seyyanen Zam İddiaları Gündemde! AK Parti’den Dikkat Çeken Açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!