G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,14
CNY4,85
GBP45,53
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol73,92
GR. ALTIN2.874,62
BTC2.178.989,71

Sahte Avukat Kimliği ve Cübbesiyle Dolandırıcılık Yapan Kadının Eski Sevgilisine Özenmesi Olayı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’da sahte avukat kimliği ve cübbesiyle dolandırıcılık yapan Betül Sayıcı tutuklandı. Sayıcı’nın eski avukat sevgilisine özenerek bu suçu işlediği ortaya çıktı. Sayıcı, avukatlık ortamına girmek istediğini ve dolandırıcılık yapmadığını sadece kişisel borçlarını ödemeyi planladığını ifade etti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana Adliyesi’nde sahte kimlikle avukat gibi davranarak insanları dolandırmaya çalışan Sayıcı hakkında soruşturma başlattı. Sayıcı’nın avukat cübbesiyle çekilmiş fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştığı ve bu şekilde güven kazanmaya çalıştığı belirlendi. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Sayıcı’yı adliyedeki avukat lokalinde otururken yakalayarak gözaltına aldı. Ev aramasında sahte avukat kimliği, DSİ’ye ait kurum kimliği, avukat cübbesi ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Sayıcı’nın kamu ve icra avukatı olarak tanıtılarak DSİ’ye ait arazileri kiralama ve icralık araçları satın alma vaadiyle 4 mağduru 3 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı. Ayrıca Sayıcı’nın güvenini kazandığı kişilere kıyafet, takı ve ziynet eşyaları aldırdığı iddia edildi. Sayıcı, eski sevgilisinin avukat olduğunu öne sürerek avukatlığa özenmek istediğini ve sadece kişisel borçlarını ödemeyi planladığını belirtti.

Emniyet tarafından ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi’, ‘özel işaret ve kıyafetlerin usulsüz kullanılması’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından adliyeye sevk edilen Sayıcı, tutuklandı. Betül Sayıcı’nın tutuklanmasının ardından yapılan incelemelerde suçlarını kabul ettiği ve önümüzdeki süreçte yargılanacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sahte Avukat Kimliği ve Cübbesiyle Dolandırıcılık Yapan Kadının Eski Sevgilisine Özenmesi Olayı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!