G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.869,54
BTC2.178.770,94

Mazıdağı’nda Arsası Olan Kadın Yolu Kepçeyle Kapattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mazıdağı ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan Kadriye Ekinci’ye ait arsaya, iddiaya göre 8 yıl önce yol yapılması sonucunda kamulaştırma bedelinin ödenmediği belirtildi. Kamulaştırma bedelini alamayan Ekinci, kepçe getirterek yolu kazıdı ve çıkan parke taşları ile trafiği kapattı. Mahalle sakinlerinden Devran Şan, olayı cep telefonuyla kaydederek, yolu kapatma anlarını belgeledi. Şan’a göre, bölgede enerji hatları ve MARSU’nun hattı da bulunmaktadır. Ancak, imar planındaki değişiklikler ve yönetim değişiklikleri nedeniyle bu mahallede sürekli imar sorunları yaşanmaktadır. Ardı ardına yapılan imar değişiklikleri ve belediyenin çözüm bulamaması sebebiyle arsa sahibi Ekinci, belediyeden istediğini alamadığı için bu yola başvurmuş olabilir. Ekinci’nin yolu kapatma eylemi ise sürücülerin alternatif yollar aramalarına neden olmuştur.

Belediye yetkilileri konu hakkında herhangi bir açıklama yapmamıştır. Mahalle sakinlerine göre, bölgedeki parke taşlarına bakım yapılmakta, yol resmi olarak görülmektedir ancak belediye bu konudaki sorunu çözümlememektedir. Belediyenin soruna çözüm bulmaması sebebiyle arsa sahibi Ekinci, yolu kapatma eylemini gerçekleştirmiştir. Mahalle sakini Şan’a göre, Ekinci’nin belediye ile yaptığı görüşmeler sonuçsuz kalmıştır ve bu durum Ekinci’nin bu radikal kararı almasına sebep olmuştur.

Karşıyaka Mahallesi’nde yaşanan bu olayın belediye ile arsa sahibi arasındaki anlaşmazlık sonucu yaşanan bir gerginlik olduğu düşünülmektedir. Belediye yetkililerinin konu hakkında sessiz kalması ise olayın çözümüne ilişkin belirsizlik oluşturmaktadır. Mahalle sakinleri ve arsa sahibi Ekinci arasındaki bu gerginliğin çözümü için belediye yetkililerinin bir adım atması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mazıdağı’nda Arsası Olan Kadın Yolu Kepçeyle Kapattı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!