G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,14
CNY4,85
GBP45,53
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol73,92
GR. ALTIN2.874,62
BTC2.178.989,71

Sel Felaketi Sonucunda Kaybolan 13 Yaşındaki Çocuk İçin Devam Eden Arama Çalışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önceki gün şiddetini artırarak devam eden yağışlar, kent merkezi ile kırsal bölgelerde sel felaketine neden oldu. Sel suları bir otomobili dereye sürüklerken, Siverek-Viranşehir kara yolu ve bazı kırsal mahalleler sular altında kaldı. Özellikle Yukarı Durmuşlar Mahallesi’nde Cırcıp Deresi’nin taşması sonucu 13 yaşındaki Davut Kara’nın kaybolmasıyla afetin boyutu daha da belirginleşti. AFAD ekipleri, köylülerin de yardımıyla Davut Kara’yı arama çalışmalarını sürdürüyor. Dalgıçların su altında yaptığı aramanın yanı sıra, derenin akış yönünde yapılan arazi taramaları ile de geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriliyor.

Daha önce sel sularına kapılan ve mahsur kalan Sadiye Kara (40), Emine Kara (30) ve Yasemin Çalışkan (18) isimli vatandaşlar, çevredeki insanlar tarafından kurtarılmasının ardından sağlık ekiplerine teslim edilmiş ve Kızıltepe ve Ceylanpınar devlet hastanelerine sevk edilerek tedavi altına alınmışlardı. Ancak Davut Kara’nın hala bulunamamış olması, ekipleri arama çalışmalarına devam etmeye zorluyor. Cırcıp Deresi’nin taşması sonucu eski yaşlı fark etmeksizin pek çok kişinin etkilendiği bu acı olayda, bölge halkı da arama çalışmalarına destek vererek birlikte hareket etme örneği sergiliyor.

Haberin kaynağı Anadolu Ajansı (AA) tarafından duyurulmuştur. Yaşanan sel felaketinin ardından başlatılan kurtarma çalışmalarının ne zaman sonuç vereceği merak konusu olurken, bölgedeki yağışların etkisinin hala devam ettiği belirtiliyor. Selin yol açtığı hasarın giderilmesi ve kaybolan Davut Kara’nın bulunması için ekiplerin hızla ve titizlikle çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor. Olayda zarar görenlere ve kayıp olan çocuğun ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, afetzedelere acil şifalar diliyoruz. Sel felaketinin bir an önce son bulması ve yaraların sarılması temennisiyle, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının başarıyla sonuçlanmasını umut ediyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sel Felaketi Sonucunda Kaybolan 13 Yaşındaki Çocuk İçin Devam Eden Arama Çalışmaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!